Acțiuni pentru siguranța rutieră, la Constanța! Iată ce ne recomandă oamenii legii

139
Acțiuni pentru siguranța rutieră, la Constanța! Iată ce ne recomandă oamenii legii - pietonaccidentat1456852753150011-1659174144.jpg
În noaptea de 29/30 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, respectiv pentru prevenirea conducerii de vehicule sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.


Polițiștii au oprit, pentru control, peste 750 de vehicule, conducătorii auto fiind testați cu aparatele etilotest și drug-test.


În urma activităților, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, totodată fiind reținute, în vederea suspendării, 12 permise de conducere, toate pentru consumul de băuturi alcoolice (sub limita de infracțiune). 


De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.


În plus, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru conducere fără permis.


Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:


- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic! 
- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
- Folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident!
- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!


Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri constănțeni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând combaterea unor evenimente nefericite.


Pagina a fost generata in 0.7523 secunde