Asistență mobilă medicală pentru deținuții care vor să renunțe la consumul de droguri

299
Asistență mobilă medicală pentru deținuții care vor să renunțe la consumul de droguri - xanadetinuti-1645435833.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională Antidrog (ANA) implementează Programul de Asistență Mobilă (PAM), care funcţionează, zilnic, prin intermediul unei echipe mobile de asistenţă. În cadrul acestui program, sunt furnizate servicii medicale specializate (inclusiv continuitatea tratamentului substitutiv cu metadonă) pentru persoanele consumatoare de droguri ce se află în stare privativă de libertate la nivelul centrelor de reţinere și arestare preventivă.

Reţeaua de servicii de asistenţă accesată de echipa PAM este constituită din furnizori din comunitate, publici, privaţi, organizații nonguvernamentale, precum şi din furnizorii sistemului penitenciar, reprezentaţi de unităţile penitenciare.

În anul 2021, prin intermediul Programului de Asistență Mobilă, 60 de persoane aflate în centre de reținere și arestare preventivă au beneficiat de tratament cu metadonă. După finalizarea perioadei de reţinere sau arestare preventivă, beneficiarii au fost referiți, după caz, către un program de tratament substitutiv din cadrul sistemului penitenciar sau către programul de asistenţă în evidenţa căruia acesta se afla anterior stării de reţinere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5359 secunde