Descinderi de amploare / Evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciu imens

338
Descinderi  de amploare / Evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciu imens - evaziune-1443604539.jpg

Articole de la același autor

Percheziții de amploare la 11 adrese din București și Alba. Ofițerii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, în aceste momente, descinderi la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne.


"Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2013–martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziții intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăți de tip "fantomă", ce nu au fost declarate în totalitate și pentru care nu au fost achitate obligațiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.


Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăți din județul Alba, specializată în procesarea și comercializarea produselor și preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate "la negru", prin intermediul magazinelor proprii de prezentare și desfacere", spun polițiști. 


La acțiune participă și polițiști de la inspectoratele de poliție din județele Alba, Hunedoara și Sibiu. La finalul descinderilor șapte persoane vor ajunge în fața anchetatorilor pentru a da declarații. Oamenii legii spun că cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3854 secunde