Fostul manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, în conflict de interese. Ce a descoperit ANI

1629
Fostul manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, în conflict de interese. Ce a descoperit ANI - xaniasesizatparchetul-1660130065.jpg

Articole de la același autor

Laurenţiu Bădescu, fost manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, a fost descoperit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ, după ce şi-a încadrat soţia într-o funcţie din cadrul instituţiei.

Potrivit unui comunicat al ANI, Agenţia a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a trei persoane cu funcţii de conducere din sistemul medical.

Laurenţiu Bădescu, fost manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, a fost descoperit de inspectorii de integritate în conflict de interese administrativ, după ce, în perioada exercitării mandatului de manager general al SAJ Constanţa (13 aprilie 2018 - 13 aprilie 2021), ar fi semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soţiei sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical şi auxiliar din cadrul SAJ Constanţa, aceasta obţinând, în perioada 2019 - 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 lei.

Totodată, arată sursa citată, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Laurenţiu Bădescu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuţiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţia sa.

Agenţia Naţională de Integritate mai arată că Georgios Katsiaounas, fost manager interimar al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu - Rusescu", s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 3 noiembrie 2020 - 26 august 2021, întrucât a deţinut şi exercitat simultan funcţiile de manager interimar al Institutului şi administrator a două societăţi comerciale.

Într-un alt caz, inspectorii de integritate au descoperit că Lucian Ştefan Miron, director medical - membru al Comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2020 - 2 aprilie 2021, întrucât a fost simultan şi administrator al unei societăţi comerciale.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", menţionează ANI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2541 secunde