Jandarmii constănțeni s-au "antrenat" pe stadionul FC Farul

326

Articole de la același autor

De ieri, 11 februarie 2008, a intrat în vigoare Legea 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive.
În conformitate cu noile prevederi legislative, restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmi, din inițiativa comandantului acestora, cu aprobarea, după caz, a prefectului sau a reprezentantului acestuia, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violență, este pusă în pericol viața sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine și siguranță sau a celorlalți participanți.
Ținând cont de actualele reglementări, potrivit cărora structurile de jandarmi competente teritorial nu vor mai fi prezente în arena sportivă, ci în zona apropiată și imediată a bazelor și în alte locuri destinate desfășurării competițiilor și jocurilor sportive cu grad de risc, în ultimele 10 zile jandarmii au desfășurat ample activități teoretice și practice, astfel încât să poată acționa în conformitate cu noile prevederi legale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, căpitan Sorin Trancă, tot în această perioadă, IJJ a desfășurat, în cooperare cu Direcția pentru Sport a Județului Constanța, o acțiune de popularizare a noilor prevederi cuprinse în Legea 4/2008, prin împărțirea de pliante publicului spectator prezent în tribune cu ocazia desfășurării diverselor competiții sportive.
Activitățile în teren s-au derulat la sfârșitul săptămânii trecute, pe stadionul FC Farul, din Constanța. A fost vorba de un exercițiu de amploare la care au luat parte 150 de jandarmi. Aplicația a urmărit o acțiune de restabilire a ordinii publice în rândurile unora dintre spectatori, la sesizarea agenților privați de pază, în condițiile în care mai multe persoane din tribune creează probleme.
Pe durata a patru ore, s-a avut în vedere o intervenție a jandarmilor în funcție de comportamentul per-soanelor turbulente, în baza unor scenarii graduale.
Pe durata exercițiului s-au utilizat mijloacele aflate în dotarea echipelor de intervenție pentru astfel de situații, precum și "recuzită" (scaune din plastic deteriorate), care a ajutat la crearea unor scene cât mai apropiate de o situație reală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1138 secunde