Lucrări de modernizare la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Vor fi găzduite mai multe avioane de luptă

1698
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a fost modernizată, recent, cu ajutorul aliaților NATO, pentru a putea găzdui mai multe aeronave și a permite, astfel, o mai bună desfășurare a misiunilor de poliție aeriană.



Una din bazele utilizate de NATO pentru executarea de misiuni de poliție aeriană, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța a fost supusă, în ultimele luni, unor lucrări de modernizare a infrastructurii, transmite NATO. „Lucrările de modernizare a infrastructurii permit desfășurări îmbunătățite de poliție aeriană și au demonstrat modul în care aliații cooperează și stau umăr la umăr, în executarea colectivă a misiunii de descurajare și apărare”, a declarat generalul Gianluca Ercolani, șeful de stat major la Comandamentul Aerian Aliat. „Această activitate este strâns coordonată cu eforturile depuse de națiunea gazdă, România”, a adăugat el.



Astfel, începând din noiembrie, detașamentele din Italia, Canada și România au lucrat împreună pentru a moderniza infrastructura și instalațiile, pentru ca baza să permită găzduirea și operarea unui număr crescut de avioane. „Sistemul operațional de aerodrom rapid din aripa a 3-a Villafranca și tehnicienii unității de ingineri a 3-a au pregătit și livrat două hangare inteligente, cu încă un adăpost care urmează să ajungă în curând. Aceste măsuri sporesc capacitatea de întreținere și oferă o protecție mai bună a Eurofighters-ului nostru, în condiții de vreme instabilă și război”, a afirmat colonelul Michele Morelli, comandantul Forței Operative Aeriene. „Acest lucru ajută la creșterea disponibilității și supraviețuirii avioanelor noastre pentru importanta misiune NATO de pe flancul estic”, a adăugat el.



Peste 1.300 de metri pătrați, modernizați și consolidați


„Într-un efort colectiv, am modernizat și consolidat peste 1.300 de metri pătrați de suprafață platformă și cale de rulare; proiectele solicitante au fost gestionate cu Forțele Aeriene Române și antreprenori locali în construcții, inclusiv pentru activitatea pe timp de noapte”, a spus colonelul Morelli.



„De-a lungul timpului, avioanele detașamentelor italiene și canadiene au fost desfășurate la bază. Prin urmare, s-a concentrat pe asigurarea unei capacități de alertă de reacție rapidă 24/7 pentru NATO și o predare fără probleme a misiunii – ceea ce am realizat, în mod clar”, a mai afirmat militarul.

La rândul său, colonelul Nicolae Crețu, comandantul Bazei Mihail Kogălniceanu, a arătat că „Ministerul Apărării Naționale din România derulează un Proiect de investiții aprobat de Guvern în 2020, care vizează modernizarea Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu pentru a îndeplini Criteriile și Standardele NATO pentru Aerodromuri”. Investiția va fi implementată în patru etape, de-a lungul a 20 de ani, și include diverse lucrări precum cele de amenajare a terenului, construire de piste și căi de rulare. Vor mai fi realizate un post de control al traficului de zbor, platforme de operare a aeronavelor, sisteme de iluminat și radar. Proiectul mai include dotări administrative și sociale, zone de tranzit și depozitare, zone de întreținere a aeronavelor, depozite de echipamente militare, gard perimetral și control post de acces.



„Cele mai recente proiecte de modernizare la care am lucrat cu detașamentele canadiene și italiene au fost realizate pentru a permite operarea a până la zece aeronave și parcarea temporară a încă cinci aeronave”, a mai afirmat colonelul Nicolae Crețu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7809 secunde