MApN. Un elicopter militar caută marinarii dispăruţi după scufundarea navei Mohammad Z, în Marea Neagră

1073
MApN. Un elicopter militar caută marinarii dispăruţi după scufundarea navei Mohammad Z, în Marea Neagră - oip-1716043322.jpeg

Articole de la același autor

Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, după scufundarea navei Mohammad Z, sub pavilion tanzanian, în apropiere de Sf. Gheorghe.






Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), la solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziţie, în regim de urgenţă, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităţilor române depuse pentru căutarea şi salvarea celor trei marinari daţi dispăruţi.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15,40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare, mai arată MApN.

Trei persoane sunt date dispărute după ce o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, informează Autoritatea Navală Română.

Potrivit sursei citate, la bordul navei se aflau 11 persoane.

"Nava scufundată (...) avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de către ofiţerii MRCC", se mai arată în comunicat.






foto: romanianmilitary.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde