PERCHEZIȚII DIICOT la o grupare de FALSIFICATORI DE BANI. Metodă inedită de operare: ALIMENTAU ATM-urile CU EURO FALȘI

448
PERCHEZIȚII DIICOT la o grupare de FALSIFICATORI DE BANI. Metodă inedită de operare: ALIMENTAU ATM-urile CU EURO FALȘI - x-perchezitii-valuta-falsa-1683096901.jpg

Articole de la același autor

Miercuri dimineață, 3 mai, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate şi înşelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a trei zile, a 486 de bancnote, în valoare de 500 de euro, falsificate. Dintre acestea, doar șase bancnote ar fi fost reținute de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate. Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber.

Două persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri.

Activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, suportul tennico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Național de Criminalistică din Poliția Română.

La acțiune participă Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6067 secunde