Polițiștii, deciși să pună bețe în roate intrării în spațiul Schengen

2774
6

Articole de la același autor

Sindicaliștii din Poliție sunt hotărâți să ducă la un alt nivel lupta pentru obținerea drepturilor bănești. Astfel, la începutul lunii octombrie, o delegație va fi prezentă la Bruxelles, unde va susține că România nu este pregătită pentru o eventuală intrare în Schengen, din punct de vedere al resursei umane și al nivelului salarial.

Săptămâna trecută, senatorii au votat un proiect legislativ prin care vor fi mărite veniturile salariale ale celor din administrația prezidențială, din guvern și din administrația publică. „O scamatorie sfidătoare la adresa tuturor celor oropsiți de politica salarială jalnică adoptată în ultimii ani”, au atras atenția reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), în condițiile în care polițiștii au primit „firimituri”, parlamentarii motivând că „țara o duce greu și bugetul trebuie chivernisit cu grijă”.

„Uitați și o mostră de argumentație a grijii pentru chivernisirea bugetului în interesul național, dar doar al unora, după cum se vede: șeful formațiunii politice care a introdus amendamentul, parlamentar și vicepremier în Guvern (adică om cu două salarii babane... să fie sănătos și să le pape cu folos, dar tot i-or mai rămâne, de la o lună la alta, chiar de-ar servi, zi de zi, caviar cu lingura!), declara, ieri, că trebuie eficientizată activitatea în primării, iar un angajat nu poate lucra pe 3.000 lei. Corect, așa este, nu comentăm! Dar revenim la «capra noastră» și-i reamintim vicepremierului că și noi i-am cerut, în vara asta, dumnealui, dar și coaliției din care face parte, eficientizarea serviciului polițienesc, ceea ce presupune inclusiv o salarizare pe măsură, nu de 2.200-2.300 lei, cât are un polițist, încadrat acum, cu un salariu batjocoritor și alte drepturi financiare calculate la valori de referință din 2009. Polițist aflat tot în slujba comunității, ca și vicepremierul, ca și domnii parlamentari, ca și domnul primar - care pregătește, la un cincinal, terenul pentru procesul electoral și trebuie să o facă responsabil, deci trebuie răsplătit pe măsură -, ca și ceilalți angajați din administrația centrală și locală. În concluzie, așa cum am mai declarat: nu renunțăm la lupta sindicală și, în curând, vom relua protestele, la o altă dimensiune, împreună cu confederația sindicală din care facem parte și cu alte organizații sindicale sătule de promisiunile neonorate și de fentele salariale din ultima vreme!”, a transmis președintele SNPPC, Vasile Zelca.

„Nu suntem pregătiți, sunt probleme cu resursa umană și de ordin logistic”

La rândul său, Mihai Zlat, vicepreședinte SNPPC, a afirmat că o delegație a sindicatului va fi prezentă în luna octombrie la Comisia Europeană și Parlamentul European, pentru a le prezenta problemele polițiștilor din țara noastră. „În același timp, vom atrage atenția că eventuala intrare în Schengen nu ne găsește pregătiți. Nu suntem pregătiți din punctul de vedere al resurselor umane, nu suntem pregătiți din punct de vedere salarial și nu putem asigura, cu adevărat, o securizare a granițelor. Trebuie să arătăm public că realitatea nu este cea prezentată de guvernanți, pentru că avem foarte multe probleme de ordin tehnic, de ordin logistic și de resurse umane, pe care ar trebui să le cunoască și cei din Uniunea Europeană, din Comisia Europeană și din Parlamentul European. Este greu de crezut că într-o țară care ar trebui să asigure frontiera externă a Uniunii Europene sunt atâtea probleme cum sunt la noi”, a afirmat Mihai Zlat.

Sindicaliștii atrag atenția că polițiștii au beneficiat, în batjocură, de o majorare de 200 de lei, care nu acoperă nici măcar creșterile de prețuri de la lună la lună. 



Comentează știrea

Nem értek románul
26 septembrie 2022
Timpitii

CT-98-ENA

Ref: Nem értek románul
26 septembrie 2022
Timpitii, CT-98-ENA

Mai putin fata, dar asa a fost. Si aici sint mai multe de analizat, dar sanatate acuma ca asta e de baza. De ce ? cum? ulterior pt. cine mai ramane pe aici.

26 septembrie 2022

26 septembrie 2022

catre Politia Locala Constanta
26 septembrie 2022
Rahatul de Spalatorie

Dragii mei, chiar sinteti imbecili ? Uitati-va si aici in poza. Vedeti la Mărioara Măracinaru,Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Relaţii Publice,Serviciul Centrul de Informare Pentru Cetăţeni . " Referitor la reclamatiile anterioare nr. [ 112345 din 04.09.2017 ] si [ 113958 din 22.09.2017]." [3 sept. 2018] si Camelia Arghiropol Direcția Tehnologia Informației și Relații Publice,Serviciul Centrul de Informare Pentru Cetățeni. " Date suplimentare referitor la reclamatia anteriora [144924/3.09.2018] si sesizarile conexe [ 112345 din 04.09.2017 ] si [ 113958 din 22.09.2017]." si Mariana Vislă Direcția Tehnologia Informației și Relații Publice,Serviciul Centrul de Informare Pentru Cetățeni "Revin cu date suplimentare in legatura cu sesizarea de baza [144924/3.09.2018] si sesizarile conexe conexe [149446 din 10.09.2018], [ 112345 din 04.09.2017 ] , [ 113958 din 22.09.2017].". Pai cu vine asta, Doamna trebuie sa ocoleasca mereu rotile nespalate ? Vine de la cumparaturi, are greutati in ambele manute. Furnicuta familiei. Nici nu conteaza de ce e cu botul riioas asa. Acolo nu trebuia autorizatie in primul rind, TROTUARUL e pt. PIETONI. Si acuma intuitiv astepata la mozolit cu carpa imputita.

catre Politia Locala Constanta
26 septembrie 2022
Test de evaluare a competentelor

Subiect: Din imaginea prezenta pe foaia de examen sa se gaseasca toate cheile surogat. Magician : Cei cu buna credinta, sa inceapa cu identificarea numarului de infractiuni, partile vatamate, infractorii si sanctiunile pe care legea romana le prevede. Folositi algoritmul de asistenta al proiectarii cheilor semantice pt. a obtine un rezultat remarcabil. Atentie: Costel este supervizor sef !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5083 secunde