Sentință în dosarul fostului adjunct al IPJ Constanța: condamnare cu amânare pentru comisarul șef Mircea Vizitiu

655
Sentință în dosarul fostului adjunct al IPJ Constanța: condamnare cu amânare pentru comisarul șef Mircea Vizitiu - fondvizitiusentintaamanata2-1671615522.jpg
Magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat, marți, 20 decembrie, în dosarul prin care instanța de judecată a fost sesizată cu acordul de recunoaștere a vinovăției, după ce comisarul șef Mircea Relu Vizitiu, fost adjunct al Inspectoratului de Poliție Județeană Constanța, a fost acuzat de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității. După cinci amânări în dosar, magistrații au decis ca fostul polițist – care în prezent este ieșit la pensie – să fie condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare cu amânare, după ce altfel era solicitat și în acordul de recunoaștere a vinovăției, încheiat între fostul polițist și procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel la instanța superioară.

Reamintim că Mircea Vizitiu era acuzat că în vara lui 2020, în contextul pregătirii unei acțiuni comune I.P.J. Constanța – A.N.P.C., le-ar fi informat pe cealaltă inculpată și pe o altă persoană despre iminența efectuării unui control pe plajele din municipiul Constanța unde acestea administrau împreună un beach bar. Controlul ar fi fost efectuat în dimineața zilei de 30 iulie 2020, dar nu ar fi fost vizată zona de plajă în care funcționa barul.

În data de 12 octombrie 2020 inculpatul Vizitiu Mircea Relu ar fi informat o persoană, prin mesaje SMS, că împotriva ei ar fi fost formulată o plângere penală, comunicându-i acesteia atât autorul plângerii cât și infracțiunea reclamată. În cursul anului 2020, în mai multe situații și la solicitarea celei de-a doua inculpate, inculpatul Vizitiu Mircea Relu ar fi accesat bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne strict pentru a-i divulga ulterior acesteia datele de stare civilă ale unor persoane de care era interesată”.

În fața instanței s-a subliniat faptul că comisarul șef Mircea Vizitiu a avut o carieră de 25 de ani, în care a avut o evoluție exemplară și o bună reputație profesională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5461 secunde