Stop consumului de droguri! Mii de adolescenți, polițiști și cadre medicale, sfătuiți de specialiștii antidrog

155

Articole de la același autor

În luna octombrie, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au derulat, la nivel naţional, o serie de activități de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

Astfel, în perioada 1 – 31 octombrie, reprezentanţii agenţiei au derulat peste 1.500 de activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar şi universitar, la care au participat peste 40.000 de elevi şi studenţi, dar și 2.500 cadre didactice. Activitățile de informare, educare și conștientizare a elevilor cu privire la riscurile consumului de droguri au avut loc atât în mediul urban, cât și în mediul rural, și se desfășoară într-un mod interactiv, fiind adaptate pe categorii de vârstă. Prin intermediul activităților punctuale de informare, specialiștii antidrog își propun să răspundă întrebărilor elevilor cu privire la riscurile si efectele consumului de substanțe psihoactive și să clarifice informațiile lor privind acest domeniu, astfel încât, cei mici sa dețină informații corecte.

De asemenea, au fost organizate peste 80 de activităţi de prevenire în familie, la care au participat aproximativ 700 de copii și peste 1.200 de părinți, în cadrul cărora se consolidează legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, copil-copil), dar şi dintre aceştia şi şcoală.

Totodată, în aceeași perioadă, specialiștii și voluntarii antidrog au desfășurat, la nivel naţional, 190 de activități preventive în comunitate, de care au beneficiat aproximativ 13.000 de persoane. Tematica abordată a constat în conștientizarea pericolelor consumului de droguri și de reducere a riscurilor asociate acestuia.

Activitățile preventive au avut loc în zonele recreaționale aglomerate, la cele mai importante evenimente, concerte, festivaluri, zilele orașelor, întruniri tematice, târguri, evenimente sportive sau în alte zone de agrement din întreaga ţară.

Pe parcursul lunii octombrie, au fost realizate aproximativ 200 sesiuni de formare şi informare în domeniul drogurilor, la care au luat parte 550 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi 3.500 reprezentanţi ai altor instituţii, care au fost instruiţi în domeniul prevenirii consumului de droguri.

Agenția Națională Antidrog a continuat și în luna octombrie a.c., asigurarea furnizării de servicii de asistenţă integrată pentru persoanele consumatoare de droguri, prin rețeaua teritorială formată din 47 de Centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) şi 3 Programe de Asistență Integrată a Adicțiilor (PAIA) din municipiul Bucureşti. Astfel, au fost realizate 400 de informări acordate persoanelor care s-au adresate centrelor ANA pentru a solicita servicii de asistență, 550 de evaluări medico-psiho-sociale, 450 de şedinţe de consiliere psihologică și socială și 550 de şedinţe de management de caz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5413 secunde