Video Veşti despre navigatorul român ţinut prizonier de rebelii Houthi. Reprezentanţii Crucii Roşii, la bordul „Galaxy Leader”

5490
Reprezentanţii Crucii Roşii au urcat la bordul navei „Galaxy Leader”, aflată la ora actuală sub controlul rebelilor Houthi. Printre membrii echipajului se află şi un navigator constănţean (29 ani), electrician.

„Soţul meu este bine, este împreună cu ceilalţi membri ai echipajului, la navă. Vorbim constant la telefon, prin video-conferinţă. Au alimente, îmbrăcăminte. Sper ca totul să se termine cât mai repede, să se încheie şi războiul, iar soţul meu să vină acasă”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, soţia navigatorului.

În imaginea postată de Twitter, pot fi observaţi bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme militare, cu feţele mascate de cagule, care supraveghează dialogul dintre navigatori şi reprezentanţii Crucii Roşii. 
„Suntem deja de şase luni prizonieri pe vapor şi dorim să ne adresăm întregii lumi. Este nevoie de pace şi libertate pentru palestinieni. Încetaţi focul, opriţi războiul”, a spus un navigator filipinez.

La rândul său, Freya Raddi, reprezentant al Crucii Roşii, a precizat că găsit echipajul în bune condiţii.

„Am conversat cu membrii echipajului, iar principalul nostru obiectiv a fost să transmitem mesajul Crucii Roşii şi alte informaţii de la familiile lor. De asemenea, vom transmite informaţii despre ei familiilor lor. Am găsit echipajul în condiţii bune”, a explicat Freya Raddi.





Reamintim că, la data de 19 noiembrie 2023, nava „Galaxy Leader”, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roşie, a fost capturată de către miliţiile Houthi şi dusă lângă coasta statului Yemen. Imediat, din dispoziţia ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de Criză Interinstituţională, fiind demarate procedurile standard pentru astfel de cazuri care implică cetăţeni români.

„Celula de Criză Interinstituţională continuă demersurile susţinute pentru eliberarea navigatorului român.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, MAE informează că Celula de Criză Interinstituţională tratează subiectul cu toată responsabilitatea, în mod permanent, conform competenţelor şi instrumentelor specifice. În context, având în vedere elementele deţinute la acest moment, MAE precizează că cetăţeanul român este într-o stare de sănătate bună”, au precizat, pentru „Cuget Liber”, reprezentanţii MAE.

La bordul navei „Galaxy Leader” se aflau, la momentul atacului, 17 filipinezi, doi bulgari, trei ucraineni, doi mexicani şi un român. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3317 secunde