Video VIDEO. Bonificaţii pentru poliţiştii care contribuie la capturarea de mari cantităţi de droguri sau denunțarea faptelor de corupție

626
VIDEO. Bonificaţii pentru poliţiştii care contribuie la capturarea de mari cantităţi de droguri sau denunțarea faptelor de corupție - x-bonificatii-pemntru-politistii-1695808076.jpg

Articole de la același autor

Performanţa este răsplătită în majoritatea domeniilor şi iată că şi poliţiştii sunt pe punctul de a fi remuneraţi în plus pentru merite deosebite. Ministerul Afacerilor Interne doreşte introducerea unor reglementări în lege prin care poliţiştii care contribuie la mari capturi de droguri, arme sau la denunţarea unor fapte de corupţie să poată primi bonificaţii, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, relatează Agerpres.


„La iniţiativa ministrului Afacerilor Interne vom propune o reglementare privind acordarea de bonificaţii poliţiştilor în raport de criterii de performanţă pentru îndeplinirea unor activităţi care au condus la capturarea unor cantităţi semnificative de droguri, substanţe interzise, arme şi muniţii, indisponibilizarea unor sume mari de bani precum şi denunţarea unor fapte de corupţie”, a spus Despescu, într-o conferinţă la sediul MAI.


El a precizat că, în urma dezbaterilor la nivelul Ministerului, vor fi propuse măsuri de consolidare a cadrului legislativ pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului şi combaterea infracţionalităţii, în special privind traficul de droguri, traficul de persoane, arme, siguranţă rutieră şi migraţie ilegală.


Una dintre modificările avute în vedere prevede ca poliţia să poată dispune din oficiu urmărirea penală în anumite situaţii, pentru ca DIICOT să se degreveze de cauzele cu un caz de complexitate scăzut, poliţistul antidrog având un rol activ în investigarea acestor fapte.


Numai în ultimele zile, poliţiştii din întreaga ţară au descins la zeci de adrese unde activau grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă, trafic de migranți și criminalitate informatică.


Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul Poliției Române și D.I.I.C.O.T., începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalității organizate de a investiga în mod constant activitatea infracțională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul național sau având componentă transnațională, dar și alte fapte grave, asociate criminalității organizate.


De asemenea, Bogdan Despescu a anunţat că la nivelul conducerii MAI s-a dispus evaluarea a 200 de lucrători ai ministerului care să se alăture structurilor antidrog, pe lângă alte activităţi în domeniul resursei umane implicate în lupta antidrog.

"Dacă la începutul anului am suplimentat schemele pentru structurile de combatere a traficului de persoane şi structurile de investigaţii financiare, astăzi pe nevoia de acţiune venim cu suplimentarea în domeniul antidrog. În acest sens, pentru posturile respective, conducerea IGPR a identificat aproape 200 de cadre inclusiv din afara Poliţiei Române, dar din structurile MAI, care sunt în proces de evaluare, urmând ca cei care îndeplinesc condiţiile şi au abilităţile necesare să suplimenteze efectivele de astăzi ale structurii antidrog", a declarat Despescu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că MAI necesită o adaptare în funcţie de tendinţele situaţiei infracţionale şi, de aceea, aparatul de luptă împotriva drogurilor poate fi dimensionat în funcţie de aceste necesităţi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0887 secunde