Zboruri de instrucţie deasupra Dobrogei! Boom-ul sonic i-a alertat pe unii localnici, care au sunat la 112

169
Zboruri de instrucţie deasupra Dobrogei! Boom-ul sonic i-a alertat pe unii localnici, care au sunat la 112 - image202308182646903541avioane16-1694764206.jpg

Articole recomandate

Boom-ul sonic rezultat în urma exercițiilor aeriene ale aviaţiei militare deasupra Dobrogei i-a alertat pe unii localnici. Ministerul Apărării Naţionale a venit cu precizări.


Joi seară au fost efectuate zboruri de instrucţie de către aviaţia militară deasupra Dobrogei și nu s-au executat niciun fel de trageri, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Comunicatul vine în contextul în care mai mulți localnici au sunat la 112 şi au semnalat prezența unor aeronave şi producerea unor aşa-numite "explozii".

"Cel mai probabil, cetăţenii care s-au alarmat cu privire la aceste zboruri au observat efectul produs de trecerea aeronavelor de la zborul subsonic la cel supersonic, aşa-numitul 'boom sonic'. Aeronavele militare au executat zborurile de instruire cu respectarea strictă a regulilor referitoare la înălţimile minime permise la survolarea zonelor locuite", a explicat MApN în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.464 secunde