Administraţia locală din Năvodari, proiecte de anvergură. "Am accesat fonduri europene"

217
Administraţia locală din Năvodari, proiecte de anvergură.
Aşa cum se întâmplă de foarte mult timp, oraşul Năvodari se află într-o continuă transformare şi dezvoltare. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul administraţiei locale, care face tot posibilul pentru bunăstarea cetăţenilor din localitate.

Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a anunţat un proiect de anvergură, ale cărui construcţii vor începe la începutul anului viitor.

Este vorba despre un proiect cu ajutorul căruia se va dezvolta infrastructura din Năvodari şi care este în valoare de 19 milioane de lei, bani care au venit din fondurile europene.

„M-am întâlnit cu proiectanții și firma constructoare pentru a stabili ultimele detalii privind reabilitarea integrală a străzilor Rândunelelor, Albinelor, Constanței, Plopilor, Recoltei, Corbului, Nuferilor (Proiect de Mobilitate cu fonduri europene 19 milioane lei). După cum știți, s-a finalizat licitația, avem firma câștigătoare (cea care a făcut și drumul spre Corbu – Midia), am semnat contractul. Acum suntem în faza de proiectare și la începutul anului viitor vom începe lucrările.


Proiectul mai prevede: redimensionarea trotuarelor, reamenajarea spațiilor verzi de aliniament, reconfigurarea traseelor de autobuz și prelungirea acestora și în zone periferice ale orașului. Strada Plopilor va fi modernizată în întregime prin lărgirea la 4 benzi, asfaltare integrală, amenajarea spațiilor verzi – rulouri de gazon, modernizarea aleilor pietonale, realizarea de piste de bicicliști, stații de bike-sharing şi rasteluri pentru biciclete. Se vor crea piste de biciclete pe str. Recoltei și Plopilor şi se vor amenaja noi trotuare pe străzile Recoltei, Plopilor, Corbului și Nuferilor în suprafață de 9.643 mp”, a declarat Florin Chelaru.

Acesta nu este singurul proiect pe care administrația publică din Năvodari îl are în implementare.


De ceva timp, în Năvodari a fost demarată o construcţie la care se lucrează zilnic. Este vorba despre viitoarea Şcoală nr. 3. Lucrările sunt în desfăşurare, iar Florin Chelaru merge foarte des pe şantier să îi supravegheze pe muncitori.

Edilul a dat asigurări că va fi cea mai frumoasă şi mai modernă şcoală din regiune. În prezent nu se cunoaşte termenul la care lucrările ar trebui finalizate. De asemenea, în Năvodari se efectuează şi lucrări de igienizare şi cosmetizare a oraşului. Spaţiile verzi din zonă sunt amenajate, gazonul este tuns şi udat, astfel încât cetăţenii din Năvodari să se bucure de un aer cât mai curat. Totodată, este refăcut întreg mobilierul stradal care a fost vandalizat de-a lungul timpului de către unele persoane certate cu legea. Mai mult decât atât, majoritatea trotuarelor din localitate sunt în proces de refacere şi se montează pavele noi.

Cu toate aceste proiecte care sunt implementate de către administraţia locală din Năvodari, oamenii din zonă pot spera la un trai mai bun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4309 secunde