Aleşii locali au votat! Calcule şi socoteli pentru reabilitarea şi consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie

1394
Aleşii locali au votat! Calcule şi socoteli pentru reabilitarea şi consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie - x-malul-lacului-1698870293.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali au aprobat în ședința de Consiliu Local a Municipiului Constanța, desfășurată în data de 31 octombrie 2023, un proiect de hotărâre privind documentaţia tehnico-economică pentru reabilitarea şi consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie. Potrivit documentației, valoarea estimată a investiției este în cunatum de 30.987.774,91 de lei, fără TVA, respectiv 36.846.871,17 lei cu TVA, din care C+M 25.109.406,87 de lei fără TVA, respectiv 29.880.194,18 lei cu TVA.

„Lucrările de reabilitare se vor executa pe baza datelor furnizate de studiile de teren şi de Expertiza Tehnică în urma căreia s-a concluzionat că este necesară luarea de măsuri urgente de punerea în siguranță a malurilor prin măsuri de consolidare a apărării de mal degradată, astfel că, dacă nu se iau masuri urgente de reabilitare a apărării de mal, procesele de degradare se vor accentua, iar costurile lucrărilor de reabilitare se vor mări substanțial”, se arată în referatul de aprobare al proiectului, inițiat de primarul Vergil Chițac.

„În cadrul documentației întocmită la faza DALI, proiectantul a analizat două soluţii tehnice şi a evaluat din punct de vedere tehnic, economic şi exploatare avantajele şi dezavantajele soluției ce va fi aleasă pentru a fi pusă în practică. Documentația a fost avizată favorabil conform avizului consultativ nr.167292/31.08.2023, emis de Comisia tehnico-economică (CTE) din cadrul Primăriei municipiului Constanța. Prin soluția nr. 1, acceptată, în CTE, proiectantul propune executarea unui ecran din palplanşe din material compozit, pe tot conturul lacului. Această soluție necesită şi executarea unor lucrări auxiliare pentru a asigura o continuitate uniformă a ecranului şi a aleei pietonale de pe conturul lacului. Luând în considerare costurile în continuă creştere ale materialelor, soluția tehnică propusă spre aprobare, satisface din punct de vedere tehnic, având aceeaşi eficiență ca şi soluția propusă de către Expertul Tehnic și costurile de realizare a investiției sunt mult mai mici”, se arată în soluția tehnică prezentată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0284 secunde