Consilierul local Costin Răsăuţeanu: "Persoanele cu dizabilități au dreptul la o viață mai bună"

2114
Consilierul local Costin Răsăuţeanu:

Articole de la același autor

Liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuţeanu, are motive întemeiate de fericire. Cele două proiecte de suflet ale acestuia au fost adoptate de către Consiliul Local Municipal Constanţa şi urmează să fie puse în aplicare. Este vorba despre înfiinţarea unui bazin şi a unei săli de sport pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi despre construirea unor centre speciale pentru vârstnicii care au diferite probleme.

„S-a votat! Bazin de înot și sală de sport pentru persoanele cu dizabilități!

Unul dintre proiectele mele de suflet, construirea unui bazin de înot și a unei săli de sport pentru persoanele cu dizabilități, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța. Proiectul a fost gândit împreună cu părinții copiilor care suferă de diferite afecțiuni, aceștia înțelegând cu adevărat drama prin care trec. Toate persoanele cu dizabilități au dreptul la o viață mai bună! La aproape jumătate de an de la inițierea proiectului, în cele din urmă, autoritatea locală a înțeles importanța unei asemenea inițiative. Vor urma multe proceduri și etape birocratice, studii și proiectări, dar mă voi îngriji ca această investiție atât de utilă să se realizeze. Acum primăria trebuie să înceapă cât mai repede demersurile procedurale privind realizarea acestei investiții importante!


Atât bazinul de înot, cât și sala de sport vor fi adaptate pentru persoanele cu dizabilități, oferindu-le astfel șansa de a putea face mișcare sau de a practica sportul îndrăgit într-un cadru sigur și adaptat nevoilor lor. Dizabilitatea se referă atât la persoanele care utilizează scaunul cu rotile, la nevăzători sau la cei cu deficiențe de auz, dar și la copilul născut cu sindromul Down sau autism, persoana cu epilepsie, tânărul soldat care și-a pierdut un picior, persoana de vârstă mijlocie cu artrită severă, salariatul care a suferit un accident major la locul de muncă sau cetățeanul în vârstă cu boala Alzheimer. Sala de sport nu va fi una obişnuită, ci una în care se vor practica diferite sporturi de către persoanele cu dizabilităţi. Bazinul va fi dotat cu rampe pentru cei în fotoliu rulant, cu lifturi pentru cei tetraplegici, cu vestiare, toalete şi trasee adaptate. Voi promova întotdeauna principiul egalității de șanse și voi fi alături de persoanele cu dizabilități și familiile acestora!

PSD va susține crearea de facilitați accesibile și adaptate nevoilor specifice persoanelor vulnerabile! Mulțumesc mamelor eroine!”, a declarat Costin Răsăuţeanu.

Totodată, consilierul local a vorbit şi despre cele patru centre pentru vârstnici şi a explicat în ce constă construirea acestora.

„Am reușit! Vârstnicii din Constanța vor avea asistență medicală și servicii de recuperare gratuite. Proiectul inițiat de mine și grupul PSD a fost aprobat în consiliul local!

Ce vom face concret pentru vârstnici cu acest proiect: vom înființa patru Centre de Asistență Medicală și Recuperare pentru Vârstnicii din municipiul Constanța. Cele patru centre vor oferi servicii de: asistenţă medicală pentru monitorizarea parametrilor funcţionali (tensiune, puls, glicemie, temperatură etc), terapii de recuperare si relaxare, stimularea participării la activităţile intelectuale, gimnastică medicală şi de întreţinere, şi consiliere psihologică, consiliere juridică”, a mai spus Costin Răsăuţeanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5704 secunde