Reușită pentru mediul de afaceri din Constanța prin amendamentele depuse de grupul PSD

858
1
Reușită pentru mediul de afaceri din Constanța prin amendamentele depuse de grupul PSD - fond-costin-rasauteanu-1682703716.jpg

Articole de la același autor

Grupul consilierilor PSD din Constanța a depus în ședința Consiliului Local Municipal 15 amendamente pentru modificarea, completarea și abrogarea anumitor articole propuse de către Primărie în Regulamentul de organizare și funcționare al agenților economici din municipiul Constanța.

„Amendamentele au fost preluate și depuse ca urmare a consultărilor pe care le-am avut cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Constanța, având în vedere contextul economic și social actual, dar și provocările agenților economici pe care le au în fiecare zi pentru a rezista.

Am reușit să adoptăm 11 amendamente extrem de importante!

Din păcate, nu a trecut amendamentul privind eliminarea posibilității confiscării bunurilor și a banilor. Rolul nostru, ca for legislativ, este acela de a simplifica, de a debirocratiza și de a sprijini mediul de afaceri! Trebuie să ținem cont de necesitatea salvării locurilor de muncă, de a crea altele noi și de a evita îngreunarea sau blocarea activității comerciale! În plus, este inacceptabil ca o autoritate locală să încurajeze un comportament coercitiv! Trebuie să înțelegem nevoia de a sprijini și de a promova un mediu de afaceri sănătos și prosper”, a declarat liderul grupului social-democrat din cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa, Costin Răsăuţeanu.

El a adăugat că sunt deja foarte multe controale pe care agenții economici trebuie să le suporte.

„Sunt deja hăituiți de instituții de control. Sunt mai mult de 15 controale care se fac de către entități diferite. Și de cele mai multe ori li se cer aceleași lucruri. Mai lipsea Primăria! Poliția locală nu trebuie să fie o unealtă de teroare pentru mediul de afaceri serios din orașul nostru.

Trebuie să înțelegem că fiecare afacere funcționează ca o rotiță extrem de importantă într-un angrenaj economic mai complex. Fiecare rotiță, cât de mică ar fi ea, face ca întregul mecanism să funcționeze perfect.

Suntem conștienți că trebuie să existe un echilibru între control și susținere. Prin urmare, amendarea acestui regulament are menirea să ajute mediul de afaceri, să aducă bani la bugetul local și să contribuie la creșterea economică. Felicitări celor care, astăzi, mai au curajul și reușesc să mențină o afacere”, a mai adăugat Costin Răsăuţeanu.

În acest context, el a mulţumit Organizațiilor Patronale din Constanța pentru profesionalism și deschidere şi a promis că social-democraţii vor susţine în permanență consolidarea parteneriatului cu mediul de afaceri din Constanța pentru ca acesta să fie unul funcțional și productiv. 



Comentează știrea

TSD
30 aprilie 2023
Postanacul partidului vrea primar:))

Sluga la toti, acest papagal LGBTQ. Nu este clar? PSD pune candidat un prostanak care nu aduna nici 9% voturi si sa faca loc pentru alt partid. Rasauzeanu este cel mai prostanak din organizatia de tineret.

Pagina a fost generata in 1.0953 secunde