Consilierul local PSD Costin Răsăuţeanu, semnal de alarmă! "Mediul de afaceri trebuie sprijinit!"

1517
2
Consilierul local PSD Costin Răsăuţeanu, semnal de alarmă!

Articole de la același autor

Faptul că Primăria Constanţa a refuzat iniţial să emită autorizaţii pentru agenţii economici care îşi desfăşoară anual activitatea în staţiunea Mamaia, implicit în Satul de Vacanţă, i-a făcut pe consilierii locali PSD să ia atitudine şi să tragă un semnal de alarmă.

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuţeanu, a anunţat faptul că instanţa de judecată obligă, în cele din urmă, Primăria Constanţa să emită acele autorizaţii şi este total de acord cu acest lucru.

„În primăvara anului 2022, am atras atenția asupra faptului că primăria face abuz în cazul refuzului semnării autorizației de funcționare pentru agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță și nu numai.


De curând, instanța de judecată a hotărât că primăria a făcut abuz și obligă la emiterea autorizațiilor de funcționare. Am spus atunci că există riscul ca mulți operatori economici să își închidă afacerea și oamenii să rămână fără un loc de muncă! Anul 2022 a însemnat pentru mediul de afaceri din Constanța radierea a 2.559 de firme(+9,83% față de 2021), conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).Este un aspect îngrijorător de care trebuie să ținem cont.

Din păcate, cei care conduc orașul nu își înțeleg nici astăzi rolul.


Primăria propune un regulament cu scopul de a crea instrumente prin care să acopere abuzul făcut, dar să inventeze temei și pentru alte abuzuri! În 2017, unul dintre proiectele cărora m-am dedicat a fost simplificarea procedurii de autorizare a agenților economici. Și am reușit asta prin dialog și o abordare echilibrată”, a spus Costin Răsăuţeanu.

Răsăuţeanu invocă faptul că, dacă operatorii economici din acele zone
 

şi-ar încheia activitatea, s-ar pierde foarte multe locuri de muncă şi astfel o anumită categorie de oameni ar avea de suferit.

„Modificarea Regulamentului de autorizare și funcționare a agenților economici, propus de administrația locală PNL-USR, ascunde parșiv intenția de a face abuz în continuare, cu o tendință vădită de a îngreuna procedura de autorizare a operatorilor economici din Constanța!
 

Bătaie de joc! Oare cine este în spatele acestor decizii neinspirate? Ce interese ascund cei care conduc astăzi orașul? Fără a înțelege că mediul de afaceri trebuie sprijinit și procedurile de autorizare trebuie simplificate, primăria a ales să îi pună pe drumuri inutile parcă din dorința de a bloca economia locală și operatorii economici în activitatea lor. Atenție! Operatori economici care creează locuri de muncă și întrețin toată cheltuiala de funcționare a administrației publice locale. Este incredibil! În loc să înțeleagă că un agent economic este sufocat deja de birocrația și hățișul controalelor, de multe ori suprapuse fără noimă, primăria alege să îi hăituiască cu un regulament abuziv și birocratic!

Măsuri și condiții care vor îngropa mediul de afaceri din orașul nostru.

Dacă nu se va schimba abordarea, se vor închide și mai multe afaceri.

Cred cu tărie că vocea mediului de afaceri constănțean trebuie ascultată și propunerile lor puse în practică! Urgent!”, a concluzionat Costin Răsăuţeanu.



Comentează știrea

C-tin
11 ianuarie 2023
erorile celor ce se substituie neamului

Maine-poimaine "justi-hihi-tiari" îți vor impune la ce WC particular sa te duci, ce "rahaturi" (viermi și gândaci) sa mănânci, ce chiloți sa porți și cu cine sa votezi! Desfiintati parlamentul, guvernul, consiliile locale, primăriile si păstrați numai "jude-ca-catoriile", caci devalizarea tarii nu este văzută de Jochanis-ti, CSM-isti si Kovesi-sti!!

Cta
11 ianuarie 2023
La muncă

Orașul nostru a căzut pe mana unor lepre , psdiste, pnliste , pro si antiromania, toti golanii au jefuit Dobrogea, Constanta cu statiunea Mamaia, tot ce înseamnă litoral. Din păcate, romănașii au pus botu la pungile cu ajutoare, la mocangeală. Așa nemernicii de Stroe Felix, frasu...Dumitrache cu maimuta lui , escrocii Moga , Babuș jr, Vișan si gașca lor de profitori, în loc să îl sprijine pe Decebal Făgădau,l-au sabotat pe față. Adică orice proiect a încercat să facă Făgădău - acum puse în practică de pnl cu Chițac Vergeluș-, golanii din psdul pln , si-au văzut doar de manglele si golaniile lor. Ofticat si speriat ca Decebal Fagadau îi va da unsut in cur, porcu de Stroe Felix a distrus orasul, a sabotat orice inițiativă pt Cta. Un ordinar , disperat să aibă imunitate știind că pușcăria îl așteaptă. Tinerii lupi din psd trebuie să le dea flit scursurilor ca Stroe Felix si profitorului Dumitrache si să scoată Cta din " groapa" comercială si socială in care a căzut in ultimii ani. Costin , tu si tinerii din echipa ta, trebuie sa dea flit golanilor din psd și să măture orașul de " gunoaiele" umane care distrug Cta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4033 secunde