Costin Răsăuţeanu: „Constanţa trebuie să aibă bazin de înot şi sală de sport pentru persoanele cu dizabilităţi”

4011
Costin Răsăuţeanu: „Constanţa trebuie să aibă bazin de înot şi sală de sport pentru persoanele cu dizabilităţi” - costin-taiat-1683902457.jpg

Articole de la același autor

Liderul consilierilor locali PSD Constanţa, Costin Răsăuţeanu, îşi îndreaptă atenţia către persoanele cu dizabilităţi. Acesta este de părere că în Constanţa oamenii cu dizabilităţi merită să beneficieze de o sală de sport şi de un bazin de înot, dotate corespunzător cu toate aparatele necesare.

În acest sens, Răsăuţeanu a depus un proiect ce urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Municipal Constanţa.

„Constanța trebuie să aibă bazin de înot și sală de sport adaptate nevoilor specifice persoanelor cu dizabilități. Am depus proiectul privind aprobarea necesitații si oportunității obiectivului de investiții bazin de înot și sală de sport multifuncțională pentru persoane cu dizabilități.

Dizabilitatea se referă atât la persoanele care utilizează fotoliul rulant, la nevăzători sau la cei cu deficiențe de auz, dar și la copilul născut cu sindromul Down sau autism, persoana cu epilepsie, tânărul soldat care și-a pierdut un picior, persoana de vârstă mijlocie cu artrită severă, salariatul care a suferit un accident major la locul de muncă sau cetățeanul în vârstă cu boala Alzheimer. Sala de sport nu va fi una obişnuită, ci una în care se vor practica diferite sporturi de către persoanele cu dizabilităţi: baschet, tenis de masă, minigolf, fotbal, boccia, volei, judo, paraclimbing, para tir cu arcul, gimnastică, atletism, wheelchair curling, colpbol. Bazinul va fi dotat cu rampe de acces pentru cei în fotoliu rulant, cu lifturi pentru cei tetraplegici, cu vestiare, toalete şi trasee adaptate. Înotul este cel mai versatil și popular dintre toate sporturile practicate de persoanele cu dizabilităţi. Sportul este cea mai bună modalitate de a dovedi că persoanele cu dizabilități sunt capabile să realizeze aceleași lucruri, dar într-o altă manieră, de multe ori mult mai interesantă prin caracterul inedit”, a transmis Costin Răsăuţeanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6803 secunde