Aleşii locali din Constanţa, convocaţi în ultima şedinţă a anului. Cresc impozitele mai multor clădiri din oraş

1050
Aleşii locali din Constanţa, convocaţi în ultima şedinţă a anului. Cresc impozitele mai multor clădiri din oraş - fond-sedinta-joi-1703607719.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi de primarul Vergil Chiţac în şedinţă ordinară pentru data de joi, 28 decembrie, cu începere de la ora 14:00. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 44 de proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Un nou membru urmează să se alăture consilierilor locali din Constanţa, astfel că în timpul şedinţei Florin-Tudor Gavrilă îşi va depune jurământul. Acesta îl înlocuiește pe Costin Avătafului care a demisionat după ce a fost numit director adjunct la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Apoi, primarul Vergil Chiţac va prezenta raportul referitor la evoluţia procedurii de finanţare a proiectului „Construcţia unui complex sportiv multifuncţional în municipiul Cahul”.

Serviciul de termoficare este unul foarte important pentru cetăţenii oraşului Constanţa, astfel că pe ordinea de zi se regăseşte şi proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului local pentru populaţie al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanţa S.R.L şi a subvenţiei unitare acordată populaţiei pentru perioada 01.04.2023 – 31.12.2023, în municipiul Constanţa, cu modificările ulterioare.

În municipiul Constanţa există mai multe instituţii ale căror organigrame trebuie stabilite.

Aşadar se vor vota proiectele cu privire la aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare ale Direcţiei generale de Asistenţă Socială Constanţa.

Aşa cum este normal în şedinţa de joi se vor stabili taxele şi impozitele la nivelul municipiului Constanţa în anul 2024.

În Constanţa există multe clădiri care sunt aproape dezafectate. Unele dintre ele se află chiar pe Bulevardul Mamaia. Tocmai din acest motiv consilierii locali vor vota şi proiectul de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri pentru clădirile situate în municipiul Constanţa, bd. Mamaia nr. 171, ca urmare a constatării stării tehnice de clădiri neîngrijite.

Apoi, aleşii locali vor vota mai multe majorări de impozite şi taxe pentru unele clădiri din oraşul de la malul mării care sunt nerezidenţiale şi care sunt folosite în scop comercial. Este vorba despre mai multe clădiri care se află pe Bulevardul Tomis, în cadrul cărora se desfăşoară activităţi comerciale.

Totodată se va vota şi proiectul de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul privat al municipiului Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanța.

Şi pentru că aproape la fiecare şedinţă de consiliu local se votează cel puţin un proiect care să aibă legătură cu PUD-ul unei anumite clădiri, iată că şi acum se întâmplă la fel.

Aleşii locali vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic în detaliu - construire imobil S+P+M+5-6E în zona Teatrului de vară – Complex Perla, Staţiunea Mamaia, investitor Cîrîc Daniel-Angelin.

Grupul consilierilor PNL din Constanţa au propus schimbarea numelui unei străzi din oraş, astfel că pe ordinea de zi a şedinţei se află şi proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii “strada 9 Mai” situată pe raza admininstrativă a municipiului Constanţa, zona peninsulară, în „strada Anatole Arthur Seraphin Magrin”.

Aşa cum se întâmplă de foarte mult timp şedinţa se va desfăşura în format videoconferinţă cu ajutorul unei platforme online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6859 secunde