Băsescu a declarat, ieri, că nu a vrut să intervină în dosarele lui Năstase și Orban

2602
Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, în contextul unui interviu pentru Realitatea FM, că Adrian Năstase și Ludovic Orban au apelat la el în scopul de a interveni în dosarele acestora. "Adrian Năstase a venit la mine acasă în prima parte a mandatului. Vroia să găsim o soluție să se închidă dosa-rul", a fost, concret, declarația șefului statului, făcută ieri dimineață, la Realitatea FM.
Referindu-se la oamenii politici care i-au solicitat să intervină în justiție, pentru a influența într-un fel sau altul dosarele în care aceștia sunt implicați, Băsescu l-a menționat și pe fostul ministrul al Trans-porturilor, liberalul Ludovic Orban. Mai exact, președintele în exercițiu a precizat că este vorba despre accidentul petrecut în urmă cu doi ani, în care a fost implicat Orban și în care ar fi lovit un pieton cu mașina, pe o stradă din apropierea Palatului Cotroceni, în București. "Îl frământa dacă pe Cotroceni sistemul de înregistrare filmează și trecerea de pietoni. I-am spus că nu este treaba mea, vroia să continue minciuna că nu a lovit acea persoană", a acuzat Băsescu, care a mai amintit, în ace-lași context, o cerere asemănătoare făcută de omul de presă Sorin Roșca Stănescu pentru Dinu Patriciu.
Mai mult, la ieșirea din emisiune, Băsescu a mai declarat, potrivit informațiilor publicate pe site-ul realitatea.net, și că Năstase și Orban au fost tentanți să creadă că președintele Băsescu este "un președinte de tip Ion Iliescu". "Să nu dea lecții. Nici Orban, nici Năstase, mai ales în campanie, când știu că au fost tentați sau au crezut că sunt un președinte de tip Ion Iliescu. Nu-i acuz de nimic. Vă rog să priviți la fața lor când sunt foarte bărbați în raport cu ceea ce fac în realitate. Efectul a fost că nu am intervenit deloc", a mai menționat el.
În ceea ce privește incidentul care a avut loc, de 1 Decembrie, la Timișoara, acolo unde câteva mii de oameni au protestat, conform declarațiilor unor martori oculari, împotriva alianței PSD-PNL, a liderilor politici ale celor două partide și a comunismului, Traian Băsescu a explicat: "Acuz aroganța unor politicieni care s-au dus la Timișoara fără să arate că respectă valorile Revoluției. (…) Este greu să mergi la Timișoara când ai ca președinte de onoare pe Ion Iliescu". În plus, referindu-se la semnarea "Pactului pentru Timișoara" între PSD, PNL și aripa PNȚCD, eveniment care a avut loc marți, Traian Băsescu a comentat: "Câtă aroganță trebuie să existe la oamenii politici să spună că vin la Timișoara din partea lui Corneliu Coposu?".
Exprimându-și speranța ca evenimente de genul celui din Timișoara să nu mai aibă loc până la alegerile prezidențiale de duminică, 6 decembrie, Traian Băsescu a adăugat că speră și ca oamenii care au protestat marți în stradă împotriva comunismului "să nu primească eticheta de huligani și oameni care strică liniștea".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3661 secunde