Ciolacu anunță suprataxarea marilor averi: "Statul va aduna resurse pentru a ajuta românii afectaţi de costul vieţii"

165
Ciolacu anunță suprataxarea marilor averi:

Articole de la același autor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că va iniţia o discuție cu mediul de afaceri pentru a impune taxa de solidaritate, dar și o suprataxare a marilor averi. Ciolacu arată că multe firme au făcut ”profituri nesimțite” în timpul pandemiei, dar și ca urmare a războiului.


Iată mesajul integral, postat de Marcel Ciolacu


"Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție #taxadesolidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate.

Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile.

Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică!", este mesajul postat de preşedintele PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5558 secunde