Consilierii mangalioți fac plângeri penale împotriva primarului Mihai Claudiu Tusac

1135
Potrivit unui comunicat de presă, aleșii mangalioți protestează față de inițiativa primarului Mihai Claudiu Tusac de a face recurs în procesul privind dizolvarea Consiliului Local Mangalia.
Atât primarul, cât și consilierii implicați în proces au primit recent decizia Tribunalului Constanța în dosarul 948/118/2009. Aleșii atrag atenția asupra unor aspecte cuprinse în decizia instanței: "… instanța de judecată constată faptul că dizolvarea Consiliului Local a fost premeditată, toate acțiunile primarului urmărind acest scop" și "… instanța de judecată constată că primul, care nu și-a îndeplinit îndatorirea de a participa pe durata mandatului la exercitarea funcțiilor autorității administrației publice locale este chiar primarul Municipiului Mangalia, încălcând astfel dispozițiile art. 39 din legea 215/2001 republicată".
În acest context, consilierii mangalioți și-au arătat hotărârea de a înainta plângeri penale și pe numele lui Mihai Claudiu Tusac pentru infracțiunile de instigare la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, instigare la mărturie mincinoasă și abuz în serviciu.
Totodată, ei vor face plângeri penale și Cameliei Năftică, pentru declarații mincinoase, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, precum și secretarului municipiului Mangalia, Daniel Vlădescu, pentru declarații mincinoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8916 secunde