Consilierul local Costin Răsăuţeanu: „S-a făcut dreptate definitiv în Programul Bebe Trusou”

1538
Consilierul local Costin Răsăuţeanu: „S-a făcut dreptate definitiv în Programul Bebe Trusou” - costin-rasauteanu-1710074403.jpg

Articole de la același autor

Veste excelentă pentru proaspetele mămici după ce instanța a respins ca nefondat recursul înaintat de Prefectul Constanței în speța legată de Programul „Bebe Trusou”.

„Începând de astăzi, acest program, inițiat de mine și colegii mei consilieri PSD, trebuie să fie aplicat de către primărie! Este perfect legal, așa după cum, cu opinie majoritară, s-a pronunțat instanța și nu cu încălcarea prevederilor legale, după cum a apreciat, politic, prefectul PNL, neținând cont de interesele constănțenilor, cel care are în atribuțiuni să vegheze la respectarea legii le-a urmărit doar pe cele de partid. Din nefericire, s-a pierdut o prea lungă perioadă în care tinerii noștri ar fi trebuit să beneficieze de cei 2.000 lei la nașterea copilului. Așa se întâmplă când ajung oameni mici pe funcții mari și nu le pasă de drepturile legale ale cetățenilor! Ieri s-a încheiat o acțiune pusă la cale cu evidentă rea intenție de prefectul PNL! Sper ca reprezentantul PNL al guvernului în teritoriu să aibă decența să nu-și plătească incompetența din bani publici! Normal ar fi ca cei 2.261 lei, sumă cerută cu titlu de cheltuieli de judecată, să fie achitată din buzunarul celui care atacă, strict politic, hotărâri benefice comunității! PSD Constanța atrage atenția că aceasta nu este singura situație de acest gen și consideră că abuzul de putere trebuie să înceteze!”, a spus consilierul local municipal din Constanţa, Costin Răsăuţeanu.

În ianuarie 2023, PSD Constanța a redepus la secretariatul Consiliului Local Municipal Constanța, Programul „Bebe Trusou”, privind acordarea unui sprijin financiar de 2.000 de lei pentru nou-născuții din municipiul Constanța.

Proiectul a fost ulterior adoptat de Consiliul Local Municipal cu un buget de două milioane de lei pentru 2023 iar Direcția Generală Asistență Socială Constanța a lansat o achiziție de servicii de emitere alimentare si distribuire a cardurilor securizate nominale în cadrul programului „Bebe Trusou" – sprijin financiar pentru nou născuți.

Cardurile securizate nominale, în valoare totală de 2.000 lei/nou-născut care urmau să fie alimentate o sigură dată nu a ajuns însă la niciun beneficiar.

Şi asta deoarece Prefectura Constanța a notificat Consiliul Local Constanța în legătură cu acest proiect iar ulterior a înregistrat la instanță un dosar prin care solicita anularea acestei hotărâri.

Pe 16 noiembrie 2023, magistrații Tribunalului Constanța au respins ca nefondată acţiunea formulată de prefectul Silviu Coșa în legătură cu HCLM Constanţa nr. 37/31.01.2023, însă decizia putea fi atacată cu recurs.

Vineri, 8 Martie, instanța a respins ca nefondat recursul înaintat de Prefectul Constanței în speța legată de Programul „Bebe Trusou”, astfel că acesta trebuie să devină funcţional, la Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9842 secunde