Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, la raport în fața prefectului

152
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, la raport în fața prefectului - fond-bilant-cjsu-1709579185.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de luni, la Palatul Administrativ din Constanța a avut loc ședința de lucru cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, în prezența prefectului județului Constanța, Silviu Coșa.

Din raportul prezentat reiese că, anul trecut, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța (CJSU) a desfășurat 109 activități de informare publică, 28 de exerciții de evacuare, cinci simulări de scenarii de urgență ale obiectivelor agenților economici, 118 instruiri și 41 de lecții deschise.

În ceea ce privește instruirea persoanelor, în planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, dintre cele 49 de persoane care au fost planificate pentru participare, au fost instruite doar 22.

În cadrul activităților de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, organizate de Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, au fost instruite 74 de persoane.

CJSU a organizat 312 activități de informare și pregătire a populației, la care au participat un total de 25.980 de persoane, prin: 41 de lecții deschise, 16 vizite în cadrul subunităților de intervenție, 28 de exerciții de evacuare, 109 activități de informare preventivă și 118 instruiri.

Au fost organizate cinci exerciții la S.C. Oil Terminal S.A., Callatis Gas S.R.L., S.C. Argus S.A., C.N.E. Sucursala CNE Cernavodă și la S.C. Octogon Gas & Logistic.

Secretariatul Tehnic Permanent (SThP) al CJSU a întocmit/actualizat/supus spre adoptare șase documente de interes operativ și 60 de proiecte de hotărâri CJSU la nivelul județului Constanța.

Au fost organizate 48 de ședințe ale Comitetului, ce au abordat temele: evoluțiile fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, analiza unor documente, prezentarea de planuri operative, măsurile urgente necesar a fi luate de autoritățile publice locale și județene pentru gestionarea situațiilor de urgență, aprobarea de spații pentru găzduirea cetățenilor proveniți din zona de conflict Ucraina, dar și aprobarea de capacități de transport pentru transportul cetățenilor proveniți din zona de conflict Ucraina.

Activitățile de prevenire a riscurilor au fost făcute prin: verificarea modului de salubrizare a cursurilor de apă, realizarea și întreținerii șanțurilor și rigolelor; verificarea stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor de pe râurile interioare și de la Dunăre; verificarea pregătirii pentru sezonul de iarnă 2023 – 2024; măsurile pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de avarii la rețele de utilități publice din data de 28.11.2023; alocarea unor containere generator electric cu care s-a asigurat alimentarea cu energie electrică a mai multor puncte de infrastructură critică; suspendarea activității didactice cu prezență fizică pe timpul codului roșu– 27.11.2023.

La nivelul județului Constanța, au fost înregistrate pagube cu o valoare totală de 8.351,40 mii de lei.

„CJSU este una dintre structurile aflate în coordonarea prefectului, care prin elaborarea, întocmirea și aprobarea planurilor pentru riscurile existente la nivel județean, fie că vorbim de situații de urgență, de sezonul rece sau estival, de alocarea de resurse umane și materiale, aspecte legate de gestionarea refugiaților, asigură păstrarea unui grad de siguranță ridicat la nivelul județului Constanța’’, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4847 secunde