Prefectul Silviu Coşa a clarificat problema staţiilor GPL, dar şi a construcţiilor din Mamaia Nord

1287
Prefectul Silviu Coşa a clarificat problema staţiilor GPL, dar şi a construcţiilor din Mamaia Nord - fond-prefect-1698234548.jpg

Articole de la același autor

Instituţia Prefectului a judeţului Constanţa a avut o activitate intensă până la acest moment, lucru întâmplat prin prisma evenimentelor care au avut loc în judeţul nostru, dar nu numai.

Un exemplu clar este tragedia de la Crevedia, în urma căreia foarte multe staţii GPL au fost verificate în toată țara, unele desfiinţate, iar altele doar sancţionate.

Despre acest subiect, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a vorbit în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Antena 3, parte a trustului de presă „Cuget Liber”.

„Anul acesta a reprezentat o premieră, prin prisma faptului că vicepremierul a emis două ordine pe două probleme cu mare impact în ceea de priveşte modul de acţiune al instituţiilor. Au fost două ordine prin care a împuternicit Instituţiile Prefectului din întreaga ţară să coordoneze anumite acţiuni. Mai întâi a fost problema centrelor sociale destinate persoanelor vârstnice şi, ulterior, după incidentul Crevedia, să coordoneze activităţile de control la staţiile de carburant, inclusiv cele care comercializează GPL. Termenul stabilit este 31 octombrie, iar până la 1 octombrie noi definitivasem aceste acţiuni, iar apoi am continuat pe ceea ce înseamnă transportatori şi instituţii care stochează GPL. Până în momentul de faţă, au fost verificate 175 de entităţi, la care se adaugă undeva la 150 de mijloace de transport. Până la finalul lunii vom avea o imagine completă asupra modului în care este respectată legea. Am găsit 800 de nereguli, dar, din fericire, nu erau foarte grave. Mai bine de 500 dintre ele au primit doar avertisment, au existat şi sancţiuni, au fost lăsate măsuri şi aceste instituţii vor raporta lunar modul în care au verificat tot ceea era de verificat”, a declarat prefectul județului Constanța.

Construcțiile din Mamaia Nord, luate la puricat

Silviu Coşa a mai abordat şi subiectul construcţiilor din staţiunea Mamaia, mai exact Mamaia Nord, acolo unde se pare că există destul de multe probleme.

„Acţiunea este una foarte amplă, demarată anul trecut. Premierul a solicitat Instituţiei Prefectului ca prin Corpul de Control să se facă o verificare a unor avize aferente autorizaţiilor de construcţii. Fiecare aviz al unor certificate de urbanism trebuia să se găsească fizic în spatele autorizaţiilor de construcţie. S-au verificat 400 de documente, într-o treime din cazuri s-au constatat nereguli, drept pentru care raportul de control al colegilor mei a fost înaintat Corpului de Control al premierului, urmând ca acesta să îl valorifice. Inspectoratul de Stat în Construcţii a demarat o verificare a autorizaţiilor de construcţie şi până în momentul de faţă la noi au ajuns 90 de procese verbale ale acestui inspectorat care se referă la 52 de autorizaţii şi 43 de certificate de urbanism. Vorbim despre clădiri aflate în stadiul de construcţie, clădiri deja construite sau clădiri cu apartamente nevândute şi clădiri cu apartamente vândute. Un astfel de act de control este încheiat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii în relaţie cu emitentul acestor avize, adică Primăria Năvodari. Ca orice act administrativ, el poate fi contestat. Primăria Năvodari contestase la un moment dat peste 80 de astfel de acte de control, dar asta nu a obturat dreptul Inspectoratului de Stat în Construcţii să ni le înainteze, iar noi să acţionăm în instanţă, aşa cum prevede legea. În cazul în care o instanţă anulează o autorizaţie de construire, aceasta este înaintată autorităţii locale pentru punerea în practică a acestei hotărâri. Mai departe, probabil urmează alte acţiuni în instanţă, pentru a obţine avizul de demolare”, a concluzionat Silviu Coşa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3565 secunde