Prefectul Silviu Coșa a dat semnalul pentru începerea controalelor la stațiile de carburanți

503
Prefectul Silviu Coșa a dat semnalul pentru începerea controalelor la stațiile de carburanți - fond-prefect-controale-1693422022.jpg

Articole de la același autor

Tragedia de la Crevedia a aruncat în aer întreaga ţară. Imediat după ce staţia GPL din acea localitate a explodat, au început controalele în toată România. Acest lucru urmează să se întâmple şi la Constanţa. Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa, împreună cu şeful ISU Constanţa, colonel Mihail Amarandei, au susţinut miercuri în faţa Instituţiei Prefectului o conferinţă de presă în care au anunţat că vor începe controale drastice în tot judeţul.

„Este vorba despre modalitatea de coordonare și eficientizarea controalelor care se vor desfășura la instituțiile publice care comercializează carburanți. Am identificat 130 de agenți economici dintre care 48 comercializează GPL. Există 25 de transportatori care au sediul în Constanța. Termenul până la care aceste acțiuni trebuie să fie efectuate este 31 octombrie. S-au instituit două echipe de control care vor începe activitatea joi. Acestea vor fi alcătuite din reprezentanții ISU Dobrogea, un reprezentat din partea inspecției de stat pentru controlul cazanelor cu presiune, reprezentant IPJ, reprezentant ANAF, reprezentant Garda de Mediu, și reprezentantul ITM. Ne vor susține activitatea Agenția pentru Protecția Mediului și Compania Națională Pentru Controlul Cazanelor sub Presiune. Verificările se vor desfășura într-un mod centralizat. Vor fi verificați câte trei operatori zilnic. Acțiunea de verificare trebuie să se eficientizeze până la finalul lunii septembrie”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

La rândul său, şeful ISU Constanţa, colonel Mihail Amarandei a anunţat faptul că în timpul acestor controale vor avea loc mai multe verficări făcute de oamenii specializaţi.

„Pentru coordonarea activităților ce urmează să se desfășoare avem în vedere categoria de obiective care vor fi controlate și categoria de echipe ce vor merge pe teren. Trebuie verificare normele de prevenire a incendiilor și nu în ultimul rând trebuie verificat managementul riscului de verificare a incendiului. S-a stabilit că, punctual, în funcție de fiecare caz identificat, vor fi stabilite măsurile la momentul respectiv”, a spus şi Mihail Amarandei.

Silviu Coşa a anunţat numărul de staţii GPL aflate în judeţul Dobrogea şi susţine faptul că toate acestea au în acest moment autorizaţiile de funcţionare la zi. Cu toate acestea, prefectul judeţului Constanţa a explicat că dacă vor exista nereguli, acele staţii vor fi închise automat.

„Am identificat 130 de astfel de stații, fie independente, fie în anumite stații PECO. Verificările care vor fi efectuate în teren vor arăta dacă există pericole. Nu știm încă câte stații sunt amplasate între blocuri. Ele ar trebuie să fie amplasate undeva la 40 de metri de blocuri. Toate cele 130 de stații dețin autorizații de funcționare. Inițial au existat 15 stații care nu aveau aceste autorizații, dar și-au rezolvat problema. Dacă la momentul verificărilor vom observa nereguli, aceste stații vor fi închise. Am avut controale în anul 2022. Anul acesta nu am făcut. Potrivit normelor, controalele trebuie făcute odată la 5 ani”, a concluzionat Silviu Coşa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5615 secunde