Dilema primarului Radu Mazăre:

"De unde să luăm bani pentru gigacalorie? De la blocurile Henri Coandă, de la pachete?"

522
3
Organizația Județeană a PDL a trimis, ieri, o adresă prefectului ju-dețului, Eugen Bola, prin care îi solicită să atace în contencios-administrativ hotărârea Consiliului Local Constanța prin care s-a stabilit majorarea retroactivă a prețului gigacaloriei.

PDL Constanța i-a transmis reprezentantului Guvernului în teritoriu că majorarea retroactivă a prețului gigacaloriei nu numai că este ilegală, dar împovărează și mai mult viața constănțenilor, care oricum plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din

țară. 

"Tactica administrației publice locale conduse de primarul Radu Mazăre de a scumpi retroactiv căldura furnizată populației nu poate duce cu gândul decât la rea-voință sau la necunoașterea legii. Consilierii locali PDL au votat împotriva acestei hotărâri pentru că nu au dorit să fie părtași la ilegalitățile puse la cale de administrația publică locală condusă de Radu Mazăre", a spus președintele organizației județene PDL Constanța, senator Gigi Chiru.

De asemenea, PDL Constanța i-a reamintit lui Eugen Bola că, din postura de reprezentant al Guvernului în teritoriu, este apolitic, chiar dacă în trecut a fost membru al PNL și al USL. "Nu lăsați considerentele politice să fie o piedică în respectarea legilor acestei țări. Așadar, domnule prefect, PDL Constanța vă solicită prin intermediul acestei adrese să aplicați măsurile legale și să atacați în contencios-administrativ hotărârea Consiliului Local Constanța, o decizie ilegală și batjocoritoare pentru constănțeni", se mai arată în documentul semnat de președintele PDL Constanța, senator Gigi Chiru, adresat prefectului Eugen Bola.

Întrebat ce părere are despre faptul că democrat-liberalii constănțeni au cerut ajutorul prefectului în privința hotărârii privind majorarea retroactivă a gigacaloriei, primarul Radu Mazăre a spus că este dreptul lor să o facă. De asemenea, edilul a lăsat de înțeles că majorarea s-a făcut retroactiv într-un mod "cam forțat" însă a spus că cineva trebuie să plătească majorarea. 

"Credeți că eu aș fi vrut să majorez gigacaloria? Tocmai din acest motiv ne judecăm și noi. Nici mie nu-mi convine că a trebuit să fie majorată dar nu am ce face. Cineva trebuie să plătească. Eu sunt dispus să mă întâlnesc cu ei, să stăm cu bugetul în față și să spună ei de unde să mai tăiem ca să ne ajungă banii. Să spună de unde să tăiem, de la blocurile Henri Coandă, de la pachete, de la ce anume…", a spus Radu Mazăre. 

În altă ordine de idei, prefectul Eugen Bola a declarat zilele trecute că așteaptă să primească hotărârea de Consiliu Local și, în funcție de ce scrie acolo va urma să ia o decizie.

Reamintim că, în cursul zilei de luni, consilierii locali ai municipiului Constanța au votat proiectul de hotărâre prin care prețul gigacaloriei este majorat retroactiv, începând cu data de 1 februarie 2013, de la 341 lei la 358,54 lei.

Comentează știrea

tudor
29 martie 2013
de la blocuri

sa ne scuteasca cu blocurile lui si cu toti puturosii de acolo pe care ii tinem in circa

Aura
29 martie 2013
Solutie

Da - sa taie de la blocurile Henri Coanda si de la pachete. Nu vad de ce suntem restul oamenilor obligati sa suportam pomenile sociale cu iz electoral ale tuturor trogloditilor parasutati in Constanta. Cat despre implicarea sociala a cetatenilor - sa ne lase pe noi sa decidem pe cine sa ajutam si pe cine nu, sau sa lase ONG-urile cu activitate specifica.

adamirator
29 martie 2013
scuza lui mazarel e de tip comunist

"nu am dreptare, dar nu am ce face!" Asta cu basca rosie, trebuie sa stie ca o lege nu se incalca pentru ca nu are el fonduri. maine poate ordona orice timpenie pentru ca nu sunt fonduri suficiente la primarie... etc. Solutia era scumpirea gigacaloriei (daca nu se poate stopa escaladarea pretului) incepind cu 1 aprilie a.c. (Tinind cont ca sedinta CLcta a avut loc in ultima decada a lunii martie.). Pentru sumele ramase fara acoperire, urmand sa se gaseasca o solutie adm. Fie care sa nu implice cetatenii la o plata suplimentara, fie sa faca acest lucru odios, dar in lunile de vara. (Impunerea unei taxe suplimentare modice, pentru acoperirea diferentelor. Temporara.) Nu vine el si decreteaza, cu slugile din CLcta, majorarea retroactiva... Legile de ce sunt facute? El (si PSD) e deasupra lor? Daca nu stie, ce cauta acolo? De ce nu-si ia consilieri seriosi si sobri, care stiu ce sa faca?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5611 secunde