Deputatul Bogdan Huțucă: "Primul CET nou din România va fi construit la Constanța"

3161
Deputatul Bogdan Huțucă:

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat că primul CET nou din România va fi construit la Constanța și susține că reușita administrației liberale condusă de Vergil Chițac este o mega premieră.

„Este primul proiect de CET nou din țară, conceput, depus și aprobat la finanțare fiind primul contract de lucrări semnat pentru un obiectiv de asemenea amploare din ultimii prea mulți ani. Pentru a obține finanțarea europeană a fost nevoie de un transfer al activelor de la Ministerul Energiei la Primăria Constanța – foarte important (!) fără datoriile aferente. Din nou o premieră pe care o trec direct în dreptul echipei PNL.

110 milioane de euro investiții susținute din fonduri europene (PNRR), 140 de milioane de euro investiție totală. Este prima oară când Constanța are o centrală care funcționează în cogenerare: livrează și agent termic dar și energie electrică în rețea. Un set de estimări preliminare arată un potențial de 90 de milioane de euro, venituri anuale, numai din vânzarea energiei electrice. Fondurile pot fi direcționate fie în investiții, fie în dezvoltarea unui preț cât mai redus la agentul termic. Într-o formă sau alta, banii aceștia se vor regăsi în buzunarele constănțenilor”, a explicat Bogdan Huţucă.

El a mai adăugat că refacerea infrastructurii de conducte pentru termie, finalizată în proporție de peste 60%, tot pe bani europeni, generează deja un plus la buget de cca. 10 milioane de euro/an, prin reducerea masivă a pierderilor.

„Gândiți-vă cum va arăta bugetul odată cu refacerea completă a sistemului și cu un CET nou. Pun pariu că în Constanța vom plăti cel mai mic preț la gigacalorie din țară! Constanța va fi primul oraș din România cu un sistem centralizat de termoficare nou și performant, finanțat din fonduri europene și asta până în decembrie 2025, când este termenul de finalizare pentru noul CET. Cum spuneam, un mega proiect marca administrației liberale, condusă de Vergil Chițac!,” a transmis deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9074 secunde