Gigi Chiru a depus la DNA probe împotriva lui Mazăre

914
28

Candidatul ApC la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a depus la DNA București noi probe în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța în care Radu Mazăre este acuzat de fapte de corupție.
Într-un dosar penal aflat pe rolul instanțelor de la București, edilul Radu Mazăre este acuzat că a retrocedat cele 98 de hectare din Anadalchioi care au aparținut boierului Iuliu Movilă unui fals procurist al acestuia și apropiaților săi în zone bune ale orașului Constanța fără ca ei să aibă dreptul. Cei care au mers pe firul anchetei susțin că, nici măcar Ivonne Movile, moștenitoarea lui Iuliu Movilă, cea în numele căreia s-a făcut notificarea către primărie, nu mai putea beneficia de această suprafață pentru că cele 98 de hectare fuseseră donate de bunicul său Academiei Române în 1945. Această donație este certificată și de punerea în posesie a Prefecturii Constanța, care recunoaște că suprafețele provin din averea Movilă dar aparțin Academiei Române conform actului de donație.
Din setul probelor depuse la dosarul anchetatorilor de Christian Gigi Chiru face parte și o copie a Monitorului Oficial din 1948 în care apare suprafața de 98 de hectare din Anadalchioi ca fiind donată și titlul de proprietate din care reiese că aceeași parcelă de 98 de hectare a fost retrocedată Academiei Române.
"Este vorba de dovezi care confirmă faptul că primarul Radu Mazăre a retrocedat ilegal, în două rânduri, 98 de hectare din patrimoniul orașului Constanța. Prejudiciul cauzat orașului Constanța este de peste 100 milioane de euro. Am venit la DNA pentru că am încredere în instituțiile statului și am încredere în justiția română și, așa cum mi se pare normal, să fii judecat și condamnat dacă ai furat două găini în România, mi se pare normal să faci pușcărie, chiar dacă ești primar și chiar dacă te numești Radu Mazăre, dacă ai furat 110 milioane de euro.
Am depus dovezile instituției abilitate să le folosească în interesul soluționării corecte a cauzei. Noile dovezi vor ajuta la rezolvarea mai rapidă a cazului", a declarat Christian Gigi Chiru la ieșirea din sediul DNA.



Comentează știrea

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
cristy
8 iunie 2012
Doamne ajuta

Speram ca acum DNA-ul sa-si faca treaba si sa ne scape de hotul asta nenorocit,Constanta nu merita asa ceva ,votati schimbarea.

admirator
8 iunie 2012
degeaba

cu o justitie de merda, nazistu/mafiot nu o sa pateasca nimic. Are deja un dosar plimbat e colo colo, pina la prescrierea faptelor! Scarba!

eugen
8 iunie 2012
mazare la inchisoare

bine ar fi ca mazare sa plateasca pentru toate toate ilegalitatile comise,

vlad
8 iunie 2012
Votez schimbare

Mazare locul tau e la puscarie , nu la primarie, Constanta merita mai mult.

mirela
8 iunie 2012
schimbare, schimbare

constanta nu mai vrea sa fie jefuita, constanta merita mai mult,votati schimbarea de care avem nevoie. pe 10 iunie votam chiru

aurel
8 iunie 2012
constanta merita mai mult

Ne-am saturat de Mazare, ne-am saturat sa tot fim furati si sa si bata joc de noi, DNA ul trebuie sa si faca treaba si sa l pedepseasca pe Mazare asa cum trebuie.Mazare locul tau e la puscarieeeeeee

ionutz
8 iunie 2012
chiru primar

ehe, dupa atata timp de furat,era si cazul ca cineva sa i vina de hac lui mazare, felicitari dle chiru.pe 10 iunie un vot de la mine.

mary
8 iunie 2012
vot chiru

imi doresc ca mazare sa fie pedepsit, iar chiru sa castige alegerile ,Constanta are nevoie de un primar ca el.

claudia
8 iunie 2012
chiru primar

sa speram ca se va inchide cazul cu arestarea lui mazare si a celor implicati,este clar ca nu l voi vota pe mazare pe 10 iunie,o sa votez un om simplu,cinstit ,corect si apropiat de oameni,este vorba de dl Gigi Chiru.

caty
8 iunie 2012
chiru primar

mazare la puscarie si chiru la primarie,

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Secretul puterii lui Mazăre
Pagina a fost generata in 0.3721 secunde