Inamicii democrației, demascați la Constanța de Sever Voinescu

836
2
Inamicii democrației, demascați la Constanța de Sever Voinescu - severvoinesculaconstanta-1344525036.jpg

Aproximativ o sută de persoane au participat, miercuri seara, la o dezbatere publică pe tema "Inamicii Democrației. Reacția forțelor de dreapta", organizată de deputatul PDL, Maria Stavrositu, la Hotelul "Ibis" din Constanța.
Invitatul special la această întâlnire a fost deputatul Sever Voinescu, vicepreședinte în cadrul Biroului Permanent Național al PDL. Alături de cei doi parlamentari a mai fost prezent la prezidiu deputatul PDL, Zanfir Iorguș.
La dezbatere au mai participat și europarlamentarul PDL, Petru Luhan, președintele filialei locale a Partidului Noua Republică, Cătălin Anghel și primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel.
Încă de la începutul dezbaterii, Sever Voinescu a explicat cum pot fi recunoscuți inamicii democrației. El a conturat perfect portretul celor care se bat cu pumnul în piept că susțin democrația, dar, în fapt, o distrug cu ușurință prin schimbarea legilor din România, care să le fie favorabile în proiectul de distrugere a democrației.
O altă remarcă făcută de Sever Voinescu pe parcursul dezbaterii a vizat suspendarea șefului statului. El consideră că suspendarea lui Traian Băsescu a fost "o lovitură de stat cu juriști" deoarece anumite acte juridice au fost modificate peste noapte pentru a crea avantaje celor de la USL. Mai mult, aceste acte au dus cu o rapiditate greu de închipuit la suspendarea unui șef de stat, în regim de urgență, cu toate că acesta nu a încălcat Constituția țării și nu se impunea un referendum național.
"Lovitura de stat cu juriști este mai periculoasă decât lovitura de stat cu colonei", a spus Sever Voinescu.
În acest context, el a reiterat faptul că, în România, este neapărat nevoie de un proiect de Centru-Dreapta care să ducă la salvarea economiei.
"Acum este momentul cel mai bun pentru coagularea unei mișcări de Centru-Dreapta. La toamnă, oamenii vor avea de ales dintre un USL rupt și o forță de Centru-Dreapta. Politica trebuie să se întoarcă la prioritățile naționale iar, în momentul de față, prioritatea este economia țării. Faptul că oamenii nu au venit la vot pentru a-l demite pe președintele Traian Băsescu a arătat că nu acest lucru este prioritar pentru țară. Prin tipul de preocupări pe care le manifestă USL-ul acum, ne izolăm singuri de Europa. Nu ne izolează nimeni, ne izolăm singuri", a mai spus Sever Voinescu.
Și deputatul Maria Stavrositu a apreciat că, din ceea ce se întâmplă la acest moment în țară, România nu câștigă nimic, ci din contră, pierde economic.
"Există oameni chiar și din USL care recunosc că țara are de pierdut. Tocmai de aceea, trebuie să milităm pentru libertatea noastră, nu pentru interesele lui Voiculescu, Fenechiu sau Rușanu. La Constanța, președintele PNL spune că vrea să construiască, să întărească forța de Dreapta, dar mă întreb cum poate face acest lucru sub pulpana lui Mazăre, sub pulpana PSD", a spus Maria Stavrositu.
La rândul lui, și deputatul Zanfir Iorguș a apreciat că USL-ul s-a grăbit pentru a acapara puterea și a acționat în grabă, iar Europa a sesizat acest lucru, ceea ce reprezintă o mare pierdere pentru România.
După discursurile celor trei parlamentari, drept dovadă că dezbaterea a fost interesantă, mai multe persoane prezente în sală au ținut să-și spună propriile opinii. De asemenea, au participat cu puncte de vedere și întrebări universitari și studenți constănțeni prezenți la dezbatere.
În final, cei prezenți au spus că astfel de întâlniri sunt utile și că ar fi bine ca, pe viitor, și ceilalți parlamentari din Constanța să se implice pentru a organiza dezbateri pe diverse teme care privesc românii și, implicit, constănțenii.



Comentează știrea

Hanibal
10 august 2012
cu o floare.....

Probleme delicate.Ca sa salvezi democratia si economia trebuie mai intai ca ele sa existe.Dezbaterile de acest gen sunt utile dar nu suficiente.Este evidenta dorinta cetatenilor de a cunoste si intelege notiunile de democratie,libertate,stat de drept,justitie,etc.Pana acum nici un partid nu a fost preocupat de astfel de probleme nici macar cu proprii membri de partid.Inamicii democratiei nu sunt cei din partidul advers ci toti cei care ignora toate formele de manifestare ale democratiei,cei mai multi din nestiinta.Pana si intelectualii de vaza,cand este vorba de politica si de teoria ei,se dovedesc a fi niste anlfabeti.Drama politicienilor romani consta in faptul ca pana acum n-au fost in stare si nici n-au vrut sa dezvolte si sa consolideze democratia,dar mai ales ,ceea ce este conditia de baza a democratiei,si anume PROSPERITATEA populatiei.Unde exista saracie nu exista democratie.Astfel de dezbateri ar trebui sa aiba loc in permanenta,dar nu la hotel ci in cadrul organizatiei.Este si o obligatie statutara.

rex
10 august 2012
jos ciuma portocalie

Sa vorbesti despre DEMOCRATIE si sa-l ai invitat pe Cotoi Voinescu, ai atata dreptate cata ai cand spui ca =cea mai frumoasa pasare este vaca=!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3419 secunde