O serie de proiecte cu caracter social vor fi votate de aleşii judeţeni, într-o nouă ședință

381
O serie de proiecte cu caracter social vor fi votate de aleşii judeţeni, într-o nouă ședință - fond-sedinta-cjc-inainte-1708248965.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, i-a convocat pe aleşii judeţeni în şedinţă ordinară pentru data de miercuri, 21 februarie, cu începere de la ora 10:00.

Pe ordinea de zi se află 16 proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Consiliul Judeţean Constanţa a fost întotdeauna alături de copiii cu nevoi speciale sau de persoanele cu dizabilităţi, astfel că pe ordinea de zi găsim proiectul de hotărâre privind stabilirea costurilor medii anuale, aferente anului 2024, pentru finanțarea serviciilor sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului și persoanei adulte cu handicap în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Tot legat de acest aspect, aleşii judeţeni vor vota şi proiectul de hotărâre privind componența Echipei Intersectoriale Locale în domeniul prevenirii și combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie.

În comuna Amzacea există un teren care aparţine în acest moment primăriei din localitate, iar consilierii judeţeni vor să îl treacă în subordinea instituţiei din care fac parte, pentru a-l da în folosinţă. Aşadar, se va vota şi proiectul de hotărâre privind preluarea bunului imobil (teren) identificat cu număr cadastral 102930 din domeniul public al UAT Comuna Amzacea în domeniul public al județului Constanța. Până la această oră nu se ştie exact în ce scop va fi folosit acel teren.

Finanţarea serviciilor sociale este un subiect extrem de important pentru toate localităţile. Astfel, pe ordinea de zi regăsim proiectul de hotărâre privind avizarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale - orașul Cernavodă pentru anul 2024, dar şi proiectul de hotărâre privind avizarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale - municipiul Constanța pentru anul 2024.

Exact după acelaşi model, se vor mai vota proiectele de hotărâre privind avizarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale - orașul Hârșova pentru anul 2024 şi cel privind avizarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale - orașul Murfatlar pentru anul 2024.

Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa foloseşte în acest moment anumite imobile în mod gratuit, iar consilierii judeţeni vor să schimbe acest lucru. Aşadar, aceştia vor vota proiectul de hotărâre privind revocarea dreptului de folosință gratuită constituit în favoarea Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în baza Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.36/17.02.2021 și repartizarea unor spații în cadrul imobilului Bloc L4. Apoi, aceste imobile vor fi date din nou în folosinţă, astfel că imediat după aceea se va vota şi proiectul de hotărâre privind repartizarea unor spații din cadrul imobilului Bloc L4 către Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului, Asociația Județeană Constanța a Revoluționarilor din Decembrie 1989 „Pontus Euxinus” și către Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare, respectiv actualizarea Anexelor nr. 1 și nr.2 la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.254/2014.

Şedinţa va avea loc în format hibrid, astfel că aleşii judeţeni care doresc să fie prezenţi se vor aduna în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5268 secunde