Christian Gigi Chiru:

"PDL Constanța îl va susține pe Traian Băsescu"

995
16

Președintele PDL, Christian Gigi Chiru, a vorbit ziarului "Cuget Liber" despre modul în care organizația județeană pe care o conduce va susține acțiunile pentru campania de dinaintea referendumului privind suspendarea lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României.

Gigi Chiru spune că, cel mai probabil, reprezentanții PDL din județ vor participa la mitingurile zonale, anunțate deja de conducerea centrală. Totuși, spune Chiru, există posibilitatea ca și la Constanța să fie organizate manifestații, mai restrânse, și fără participarea lui Traian Băsescu.

"Cu siguranță vom participa la mitingurile din țară, însă nu pot să vă dau toate detaliile, pentru că abia mâine (n.r. - astăzi) vom avea Colegiul Director. S-au stabilit deja localitățile în care vor avea loc acțiuni, iar organizația de la Constanța le va susține și va participa la o parte dintre ele", a spus Chiru.
Întrebat dacă vor avea loc și acțiuni pe plan local, liderul pedeliștilor constănțeni a replicat: "Când voi reveni de la Colegiul Director, voi organiza și o întrevedere cu membrii organizației de la Constanța și vom stabili împreună ce anume trebuie făcut pe plan local. Trebuie să vedem care este atitudinea oamenilor și ce semnale primim din partea lor. Există șanse să organizăm manifestații de acest tip și la Constanța, mai restrânse și fără participarea lui Traian Băsescu. Eu, personal, voi participa la această campanie și voi susține demersurile președintelui, pentru că sunt de părere că acțiunile USL reprezintă o subminare a democrației. Pentru cei interesați să participe la miting, anunț că vom pune la dispoziție, cât de curând, prin intermediul unor comunicate de presă, programul de campanie. Îl vor avea în timp util".

Mitinguri în toată țara
Vicepreședintele PDL Cristian Boureanu a declarat că democrat-liberalii vor organiza în țară mitinguri de susținere a președintelui suspendat Traian Băsescu, pentru a explica românilor că trebuie apărată democrația și valorile statului de drept. Liderii PDL au purtat discuții sâmbătă, la sediul central al partidului, urmând ca astăzi, la ora 11.00, să fie convocat Colegiul Director.
"PDL va organiza mitinguri de susținere. Mergem în mod sigur alături de președinte. Avem mare încredere în momentul de față că avem pentru ce să ne batem. Indiferent cine ar fi fost astăzi președintele României, eu cred că românii au motive să iasă în stradă și să se bată pentru apărarea valorilor statului de drept", a spus Boureanu, la finalul unei întâlniri a liderilor PDL sâmbătă, care a avut loc la sediul central al partidului din Modrogan. 
Acesta a explicat că Traian Băsescu va avea propria echipă de campanie, care va lucra cu cea a PDL.  În cursul zilei de ieri, Boureanu a anunțat că sloganul de campanie va fi "Vara asta se poartă alb!", el făcând un apel ca toți românii care sunt îngrijorați de derapajele de la democrație să poarte alb în semn de protest.
"Oamenii sunt îngrijorați de derapajele de la democrație. Am primit foarte multe întrebări, ce putem face pentru a putea împiedica aceste abuzuri. Și din partea noastră, avem o rugăminte și poate o soluție. Avem și un slogan pentru asta. Se cheamă «Vara asta se poartă alb!» Astăzi sunt în cămașă albă, colegii mei vor apărea începând de mâine în toate activitățile publice, în toate emisiunile purtând alb și îi rugăm pe toți aceia care sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă în România, care cred că democrația românească este în pericol, care cred că dincolo de opțiunile politice, de bătăliile politice, avem nevoie de un echilibru în statul democratic din România, îi rugăm să poate alb", a spus Boureanu.

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Daniel
9 iulie 2012
Culori

Bai nenorocitilor! Puteti sa purtati camasi si cacaniu in dungi cu puncte verzi ca lumea tot va arunca la ghena istoriei. AJUNGE! Pe 29 iulie TREBUIE sa votam Jos Basescu!

Hanibal
9 iulie 2012
sustinere,dar nu in vorbe

Organizatia PDL onstanta este dezbinata.Nu se vad nici macar intentii de a se reface unitatea si pentru o actiune concentrata.Situatia politica din Romania este grava.Ochii Occidentului ,dupa cu relateaza presa internationala si institutiile occidentale , sunt atintiti asupra comunistilor lui Iliescu si oligarhiei formata din jefuitori,oportunisti si traseisti,care,au reusit (temporar) sa dea o LOVITURA DE STAT lovind in STATUL DE DREPT.Astea sunt aspectele care rezulta din presa internationala si din declaratiile institutiilor europene.Noul regim instalat prin incalcarea legilor si Constitutiei,va raspunde in curand si in fața alegatorilor.Dupa ce o parte a electoratului va sanctiona presedintele prin votul sau,se va rafui in toamna si cu USL care ignora ca manifestatiile de protest din iarna au fost impotriva clasei politice corupte din Romania. USL a instaurat teroarea poilitica si in propriile partide.Membrii de partid care inteleg ce se intampla,nu au curajul sa reactioneze si sa alunge de la conducere liderii care nesocotesc programele si doctrinele si care si-au consacrat toate fortele pentru un singur scop:debarcarea presedintelui.Sa admitem ca vor reusi.Dar dupa aceea? Cetatenii se vor trezi la realitate,iar organismele internationale nu vor permite politicianistilor romani sa faca ceea ce a facut recent Ungaria ,lasata,in consecinta fara sprijin financiar.Liderii din USL si mai ales cei din spatele lor nu au viitor.Ei sunt dusmanii democratiei si statului de drept.Presa internationala mai arata ceva: seriozitatea cu care bulgarii inteleg sa faca politica.Iar am ajuns in coada Europei.

prof.univ.dr.Ion Spatialul
9 iulie 2012
Tema pentru PD-L

Alcatuiti propozitii cu urmatoarelele cuvinte: Atac la democratie Nastase Plagiat Atac la institutiile statului USL Ponta Crin Bacaluareat Scoala naste tampiti Gaozar Puiut de comnist Cel care face cele mai multe propozitii primeste nota 10 si un grad de ofitier in rezerva, vedeti elevul nostru cel mai silitor, Robert Turcescu :)

Flatulescu
9 iulie 2012
Vot

Chiar sunt curios ce procent din romani este idiot sa voteze ca individul asta extrem de periculos sa mai fie presedintele tarii. Sunt convins ca sunt destui care ar vota si cu Ceausescu, Burebista ...

noi
9 iulie 2012
cei multi care voteaza contra suspendarii

Tocmai ca esti curios o sa votam impotriva acestei suspendari de dupa amiaza

Răspuns la: Vot
Adăugat de : Flatulescu, 9 iulie 2012
Chiar sunt curios ce procent din romani este idiot sa voteze ca individul asta extrem de periculos sa mai fie presedintele tarii. Sunt convins ca...
sergiu
9 iulie 2012
Chiru dauneaza grav pedeleului

Multa lume va vota impotriva demiterii lui Basescu.Daca acest individ se mai erijeaza impotriva demiterii lui Basescu,eu unul nu mai merg la vot.chirule stai in banca ta ca faci mult rau oresedintelui.Nu-ti este rusine de toate porcariile care le-ai facut ?

gurita
9 iulie 2012
sfat pt chiru

asa durule ,calca-i pe urme lui Palaz ,ca de nu sbrrr si tu ca el Rusinea orasului e PDL-ul Cautati un alt partid sau infiinteaza -ti tu unul, nu te pierde prin gloata de pungasi si de misei

...
9 iulie 2012
adio basescu

un presedinte de doi lei care in 8 ani de mandat nu are nicio realizare. Decat scandaluri si mistouri.

bobo
10 iulie 2012
CAPUL SUS DOMNULE

BASESCU O SA INVINGETI IAR, USOR NU VA FII, DAR VETI REUSII. CONSTANTA E ALATURI DE DUMNEAVOASTRA.

basescu
11 iulie 2012
lui bobo

bine ma ciumpalacule ,trebuia sa mi-o spui la telefon

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4791 secunde