PDL Constanța strânge semnături pentru a ataca în instanță hotărârea privind majorarea gigacaloriei

176
PDL Constanța strânge semnături pentru a ataca în instanță hotărârea privind majorarea gigacaloriei - conferintapdl-1365940548.jpg

Președintele PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru a organizat, astăzi, o conferință de presă. Alături de el s-au aflat prim-vicepreședintele organizației județene, consilierul local Iustin Fabian Roman și fostul deputat Constantin Chirilă, președinte interimar la Organizația Municipală a PDL Constanța.  Cei trei au trecut în revistă activitatea USL de când se află la guvernarea țării și au spus că indicatorii economici arată că situația este foarte gravă, aceștia reușind să blocheze toate proiectele economice. Revenind pe plan local, printre altele, ei au contestat majorarea taxei gigacaloriei.


"Mă așteptam ca parlamentarii USL de Constanța să bată cu pumnul în masă la Guvern atunci când a fost majorat prețul gigacaloriei în Constanța. Nu au făcut-o ! Mai mult, au fost promisiuni că nu vor mai exista taxe iar acum încep să apară una câte una", a declarat senatorul Christian Gigi Chiru. El a reamintit că PDL Constanța a depus la Consiliul Local Constanța, o plângere prealabilă privind revocarea hotărârii prin care s-a aprobat majorarea  prețului local de facturare a energiei termice de către RADET Constanța de la 341,91 lei/Gcal la 358,54 lei/Gcal.


În document se arată că H.C.L 56/2013 este emisă cu încălcarea dispozițiilor art. 49 din Legea 215/2001 și a art. 15 alin 2 din Constituția României și, mai mult decât atât, că a fost adoptată cu încălcarea dispozițiilor Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Din aceste considerente, semnatarii cer Consiliului Local Constanța revocarea hotărârii.
"Dacă hotărârea nu va fi revocată, intenționăm să acționăm în instanță această hotărâre ilegală. Mai mult, strângem semnături de la constănțenii nemulțumiți de această majorare. Sunt așteptați să semneze toți cei care sunt nemulțumiți de majorarea gigacaloriei", a mai spus Chiru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde