PNL negociază fuziunea cu partidul lui Traian Băsescu

564
PNL negociază fuziunea cu partidul lui Traian Băsescu - traianbasescu-1636714268.jpg
Conducerea PNL a votat ca partidul să fuzioneze prin absorbție cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), partid creat de fostul președinte Traian Băsescu, potrivit surselor politice.

Liberalii au votat în Biroul Executiv echipa de negociere privind fuziunea prin absorbție cu PMP, au declarat surse politice, pentru Digi24.

Liderii PMP au decis să înceapă negocierile pentru ca formațiunea fondată de Traian Băsescu să fie absorbită de Partidul Național Liberal, au spus, pentru Mediafax, surse din PMP.

„Am decis să începem negocierile. Și liberalii sunt de acord, că dacă s-ar opune, o parte din aleșii noștri locali ar migra către Orban”, adaugă sursele citate.

Din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga și Emil Boc, cu care Traian Băsescu s-a certat în urma congresului în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid.

Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral.

Traian Băsescu spunea în 2013, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, Partid Democrat”.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4123 secunde