Prefectul Claudiu Palaz pune capăt monopolului Consiliului Județean Constanța asupra lacurilor și bălților din județ

1807
Prefectul Claudiu Palaz a atacat, ieri, în contencios administrativ, HCJC 348/21.10.2009 privind trecerea imobilelor reprezentând lacuri și bălți din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale "Apele Române" în domeniul public al județului Constanța și în administrarea Consiliul Județean Constanța (CJC).
Palaz a explicat, într-o conferință de presă, că a solicitat CJC mai multe informații privind ședința din octombrie, intrând "destul de târziu" în posesia actelor necesare pronunțării în acest caz.
El a reclamat faptul că, în momentul dezbaterii proiectului de hotărâre, consilierul liberal Gabriel Monea a intervenit și a propus introducerea unui articol care a fost supus aprobării aleșilor și a trecut, dar nu s-a mai regăsit în varianta finală a hotărârii.
Potrivit procesului verbal al ședinței, Monea a luat cuvântul la un moment dat, susținând modificarea conținutului articolului astfel: "În domeniul public al județului și în administrarea CJC pentru a fi date în administrarea autorităților unde acestea există, autorități care solicită și fac dovada proprietății lor".
Mai mult, Palaz a arătat că inclusiv președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a fost de acord cu propunerea libera-lului și chiar a supus la vot varianta consilierului. "Supun aprobării dumneavoastră acest proiect de hotărâre ținând cont de propunerea domnului consilier Monea care mi se pare pertinentă vizavi de această situație și administrațiile locale să facă dovada deținerii acestor imobile", a declarat atunci Constantinescu.
"Practic această hotărâre trebuia să aibă și acest articol", a spus ferm prefectul. Însă acum completarea liberalului nu s-a mai regăsit în conținutul general al hotărârii. "Hotărârea care a fost comunicată și Prefecturii nu are acest articol", a precizat Palaz.
În aceste condiții, prefectul a formulat, ieri, o acțiune în instanța de contencios administrativ, și a transmis o adresă Consiliului Județean prin care informează că efectele acestei hotărâri au fost suspendate de drept până la soluționarea sa.
Potrivit hotărârii, este vorba despre lacurile din 23 August (Tatlageac), Aliman (Vederoasa), Cobadin (Conacu-Negrești), Constanța (Tăbăcărie), Corbu (Corbu), Eforie-Techiorghiol (Techirghiol), Limanu (Dunăreni, Hagieni), Mangalia (Mangalia), Oltina (Iortmac, Oltina), Ostrov (Bugeac), Rasova (Baciu), Seimeni (Domneasca) și bălțile din Aliman (Vederoasa) și Mangalia (Mangalia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.239 secunde