Primăria Constanţa vă invită să propuneţi noi proiecte pentru dezvoltarea oraşului

180
Primăria Constanţa vă invită să propuneţi noi proiecte pentru dezvoltarea oraşului - primariaconstanta-1661431511.jpg
La iniţiativa viceprimarului Florin Cocargeanu, Primăria Constanţa a înfiinţat o platformă specială prin care cetăţenii oraşului de la malul mării pot participa la realizarea proiectelor care vor decide soarta urbei.

„Unul dintre obiectivele mele principale îl reprezintă implicarea cetățenilor în mod direct în luarea deciziilor la nivel administrativ. Constanța este a oamenilor și mă bucur că acest proiect de bugetare participativă, atât de important pentru oraș, se va concretiza și va deveni un instrument de transparență decizională la nivel de guvernare locală, prin care vor fi respectate dorințele constănțenilor” a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu.

Suma totală alocată de la bugetul local este de 5 milioane de lei/an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 lei, inclusiv TVA. Va câștiga proiectul cu cele mai multe voturi din fiecare dintre cele 10 domenii: mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații verzi și locuri de joacă, amenajare spații publice, cultură, protecția mediului/protecția animalelor, digitalizare, sport, social, educație și sănătate.

Pentru a fi validate, proiectele trebuie să fie de competența Primăriei municipiului Constanța sau a instituțiilor subordonate Consiliului Local şi să vizeze un spaţiu din proprietatea publică a municipiului Constanța.

Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite în regulament. Pot propune și/sau vota proiecte pentru oraș cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Constanța și au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani, precum și asociațiile și fundațiile cu sediul social în municipiul Constanța. Pentru a putea trimite propuneri de proiecte și pentru a putea vota, trebuie să vă creați un cont de utilizator în platforma online și să vă identificați cu un cont unic de email.

De asemenea, proiectele pot fi depuse și în format tipărit la registratura Primăriei municipiului Constanța.

O comisie de evaluare și monitorizare, din care vor face parte reprezentanți cu putere de decizie din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate Consiliului Local al municipiului Constanța, reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța și reprezentanți ai societății civile va stabili eligibilitatea proiectelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3326 secunde