Primăria Hârşova nu mai tolerează cablurile abandonate prin oraş

695
Primăria Hârşova nu mai tolerează cablurile abandonate prin oraş - harsova-cabluri-1683290380.jpg

Articole de la același autor

Administraţia locală din oraşul Hârşova ia măsuri în ceea ce priveşte cablurile care aparţin de firmele de telecomunicaţii care au abonaţi în localitate.

La momentul actual există foarte multe cabluri lăsate abandonate în oraş, iar reprezentanţii primăriei consideră acest lucru ca fiind inestetic şi au hotărât să ia măsuri.

„Având în vedere aspectul inestetic al cablurilor aeriene neetichetate, nefuncționale și, în unele cazuri, montate în mod abuziv și ilegal, Primăria Orașului Hârșova a transmis, în ultimele luni, mai multe solicitări și somații către toți operatorii de telecomunicații care activează pe raza U.A.T Hârșova, în baza mai multor sesizări venite din partea hârșovenilor. Cea mai recentă solicitare în acest sens invită operatorii de telecomunicații să participe la o ședință de lucru pentru a discuta și identifica potențiale rezolvări privind soluționarea sesizărilor transmise de către dumneavoastră. Întrucât operatorii de telecomunicații au ignorat notificările autorității publice locale, Primăria Orașului Hârșova vă aduce la cunoștință faptul că a fost adoptat H.C.L nr. 50/2023 privind aprobarea Regulamentului pentru stabilirea condițiilor de exercitare a dreptului de acces pe domeniul U.A.T Hârșova în vederea instalării, întreținerii, înlocuirii sau mutării rețelelor de comunicații electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora, a modului de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum și măsurile privind construirea de rețele noi de comunicații electronice.

Astfel, toți operatorii de telecomunicații sunt rugați, în mod public, să verifice situația cablurilor montate pe raza U.A.T Hârșova, să se asigure că acestea sunt etichetate, sunt montate în mod legal, că nu încurcă în niciun fel buna desfășurare a activităților zilnice și că nu prezintă niciun fel de risc pentru cetățenii orașului. Toate cablurile aeriene neetichetate până la termenul stabilit prin H.C.L nr. 50/2023 vor fi considerate abandonate și îndepărtate de pe domeniul public. După demararea acțiunilor de tăiere a cablurilor abandonate, companiile de telecomunicații care nu iau măsuri în termenul indicat, vor fi direct răspunzătoare pentru eventualele defecțiuni ce se vor 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6552 secunde