Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, declaraţii de la Bruxelles: „România este o ţară care are resurse naturale”

313
Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, declaraţii de la Bruxelles: „România este o ţară care are resurse naturale” - gaju-bruxelles-1706796259.jpg

Articole de la același autor

În perioada 30 ianuarie-1 februarie 2024 la Bruxelles a avut loc cea de-a 159-a Sesiune Plenară a Comitetului Regiunilor.

Prezentă în cadrul reuniunii, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a avut o intervenție în plen pe tema politicilor fiscale. În calitate de membru al Comitetului Regiunilor, aceasta a susținut Inițiativa cetățenească europeană intitulată „Impozitarea marilor averi pentru finanțarea tranziției ecologice și sociale”.

Mariana Gâju a solicitat crearea unei justiții fiscale care să vină în ajutorul IMM-urilor și a persoanelor fizice.

De asemenea, și-a exprimat acordul privind strângerea unui milion de semnături ale cetățenilor europeni, care să fie adresate Comisiei Europene în vederea inițierii unei măsuri legislative care să conducă la impozitarea multinaționalelor raportat la profitul real obținut, un prim pas pentru a evita ca țările europene, mai ales cele din sud-estul Europei, să devină paradisuri fiscale.

„Este cunoscut faptul că România este o țară care are resurse naturale și nu numai, iar multinaționalele care activează în mai multe domenii pe teritoriul țării noastre, refuză să plătească impozite și taxe raportat la profitul real. Solicităm adoptarea acelorași legi fiscale pentru toate țările membre ale Uniunii Europene, care să fie respectate pe întreg teritoriul european. Prin aceste măsuri protejăm clasa de mijloc a locuitorilor pe care îi reprezentăm, clasă pe care trebuie să o apărăm, deoarece, astăzi, există o relație nedreaptă între capital și muncă, munca fiind cel mai mult impozitată! În calitate de ales local, voi transmite și decidenților din România necesitatea susținerii acestor măsuri care, mai mult ca oricând, vor apropia Europa de cetățeni”, a transmis primarul Mariana Gâju, în plenul Comitetului European al Regiunilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6954 secunde