Traian Băsescu îi dă în judecată pe Dinu Patriciu și pe reprezentanții cotidianului "Gardianul"

2478
"Pentru minciună și trucarea unor filmări, îi dau în judecată pe Dinu Patriciu și cotidianul «Gardianul» și fac acest lucru deoarece au prezentat un film trucat", a anunțat președintele Traian Băsescu într-o declarație de presă, cu referire la scandalul casetei trucate, cu imagini din timpul unui miting electoral din 2004, la Ploiești, în care ar lovi un copil.
"Înainte de orice, cred că presa care a introdus în circulație un film trucat ar trebui să răspundă în mod elementar la câteva întrebări. În primul rând, dacă înainte de a introduce filmul în circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul Național de Expertiză", a adăugat Traian Băsescu.
Președintele a mai spus că dorește să afle în mod special de la reprezentanții cotidianului "Gardianul" dacă măcar "după introducerea în circuitul public a unui film trucat au avut curiozitatea să facă o expertiză a acestuia".
Traian Băsescu este de părere că, la 20 de ani de la Revoluție, românii nu mai pot fi păcăliți sau manipulați cu filme trucate, în care este amestecată viața unui copil: "Un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare, doar în interesul candidatului Mir-cea Geoană, utilizându-se pentru aceasta filme trucate. Nu vreau să mă întreb cum s-ar fi simțit oricare dintre noi dacă în această situație ar fi fost un copil al nostru".
Președintele a susținut că în ultimele zile ale acestei campanii "a ieșit la suprafață toată mizeria din spatele lui Mircea Geoană". "O mizerie pe care eu, în 2004, o calificam a fi sistemul ticăloșit. Și am văzut în aceste zile ieșiri publice ale domnului Patriciu, la Realitatea TV, domnul Patriciu care în timpul lui Iliescu și al lui Năstase a fost beneficiarul privatizării Rompetrol și Petromidia. L-am văzut pe domnul Vântu, cel care a escrocat peste 350.000 de români, care au rămas fără case, fără bani", a explicat Traian Băsescu.
"Nici trustul lui Dan Voiculescu nu rămâne mai prejos în denigrare și atacuri la persoană, subliniind că folosirea trusturilor de presă în favoarea unui singur candidat este necinstită", a adăugat el.
"Obiectivele acestor rechini ieșiți la suprafață, Voiculescu, Vântu, Patriciu, care manipulează conștiințe prin trusturile de presă sunt legate de ceea ce nu au putut să înhațe în timpul liniștii garantate de Iliescu, Adrian Năstase și Geoană, ca ministru de externe, și sunt flămânzi să smulgă noi bucăți de pradă din economia românească", a concluzionat Traian Băsescu.
Șeful statului crede că toată această campanie murdară trebuie să înceteze, iar timpul rămas până la alegeri trebuie valorificat prin dezbateri între cei doi candidați, astfel încât românii să poată compara viziunile lor despre România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7297 secunde