Unde pot semna constănțenii pentru Unirea cu Basarabia

407

Articole de la același autor

Începând de vineri, 13 iulie, și constănțenii se alătură inițiativei naționale de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Basarabia. Astfel, participanții la mitingul aviatic de la Tuzla, Aeromania 2018, sunt invitați să semneze pentru proiectul unionist de modificare a Constituției.

Potrivit unui comunicat de presă, în municipiul Constanța voluntarii campaniei vor strânge semnături, alternativ, în cele cinci puncte autorizate: în fața Tomis Mall (strada Ștefan cel Mare), în fața City Mall (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu), în fața Auchan City (Șoseaua Mangaliei), în intersecția Bulevardul Tomis cu strada Soveja (zona Tomis 3) și în fața Cazinoului din Mamaia, a anunțat coordonatorul județean, Marius Florian Vasile.

Până în prezent, s-au strâns 50.000 de semnături din totalul de un milion propus, a anunțat președintele Acțiunii 2012, George Simion. Odată cu colectarea de semnături în stațiuni și cu colectarea adeziunilor din județe, numărul se așteaptă a crește exponențial.

Reamintim că o inițiativă-pilot a avut loc în vacanța de 1 Mai, când peste 3.000 de semnături au fost colectate în Vama Veche. Termenul limită de strângere a semnăturilor este sfârșitul anului 2018.

Alianța pentru Centenar își propune să modifice Constituția României, în sensul adăugării unui preambul care să prevadă expres ideea reîntregirii naționale, pe modelul Constituției Republicii Federale Germane. Inițiatorii doresc punerea în acord a textului constituțional cu Declarația emisă de Parlamentul României pe data de 27 martie 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3383 secunde