USR cere stoparea publicării în Monitorul Oficial a unei ordonanţe date de Guvernul României

140
USR cere stoparea publicării în Monitorul Oficial a unei ordonanţe date de Guvernul României - usrcomunicat-1670162563.jpg
USR Constanţa a emis un comunicat de presă prin care solicită stoparea publicării în Monitorul Oficial a unei ordonanţe date de Guvern cu privire la o eventuală taxă pe soare.


Guvernul PSD-PNL a emis, în seara de dinaintea vacanței de Ziua Națională, o ordonanță de urgență care inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare.
 

Aceasta vizează cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent și îl consumă în propria gospodărie sau firmă. Cetățenii și firmele vor fi obligați de stat să monteze contoare speciale, diferite de contoarele legate la rețelele naționale de energie, doar pentru a putea fi taxați pentru energia produsă de ei, consumată tot de ei.
 

„România este un stat european care dorește să treacă pe energie verde cât mai mult posibil. Primim și o grămadă de bani europeni pentru asta, pe care PSD și PNL nu sunt în stare să îi investească. Acum, inventează o nouă taxă, pentru a opri românii să devină prosumatori. De ce? Pentru că monopolul și piața captivă a companiilor energetice de stat trebuie protejate. Chiar cu prețul sacrificării producției de energie în plină criză energetică. Guvernul de securiști socialiști atinge noi culmi ale proastei guvernări”, spune Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

USR cere stoparea publicării în Monitorul Oficial a acestei ordonanțe de urgență care pune în pericol toate țintele de investiții în energie regenerabilă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5882 secunde