Afecțiunea care provoacă o fractură la fiecare trei secunde

313
Afecțiunea care provoacă o fractură la fiecare trei secunde - osteoporoza-1700655600.jpg

Articole de la același autor

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că 500 de milioane de bărbați și femei din întreaga lume sunt afectați de osteoporoză. Afecțiunea este des întâlnită, iar fracturile din cauza fragilității oaselor se află în creștere. La nivel mondial, osteoporoza cauzează peste 8,9 milioane de fracturi anual. Se estimează, astfel, o fractură de osteoporoză la fiecare 3 secunde.

Una din trei femei și unul din cinci bărbați cu vârsta de 50 de ani și peste această vârstă vor avea o fractură de fragilitate din cauza osteoporozei în timpul de viață rămas. Până în 2050, se estimează că incidența mondială a fracturilor de șold la bărbați va crește cu 310%, respectiv cu 240% la femei comparativ cu 1990.

Prevenirea osteoporozei începe timpuriu în viață printr-un stil de viață sănătos. Masa osoasă maximă este atinsă între 25 și 30 de ani. Deși aproximativ 60–80% din masa osoasă maximă este determinată genetic, exercițiul fizic și nutriția pentru oase sănătoase la tineri contribuie la maximizarea potențialului genetic. Factorii stilului de viață care contribuie la o bună sănătate a oaselor de-a lungul vieții sunt exercițiile fizice regulate folosind greutatea corporală și consumul de alimente hrănitoare și sănătoase pentru oase. De asemenea, sunt necesare obținerea unei cantități suficiente de vitamina D, menținerea unei greutăți corporale sănătoase și evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool.

Factorii de risc pentru apariția acestei boli sunt vârsta înaintată, reducerea înălțimii, masa corporală scăzută, anumite boli, precum artrita reumatoidă, istoricul familial, utilizarea pe termen lung de glucocorticoizi și alte medicamente sau fracturi osoase apărute după căderi minore. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3859 secunde