Cum funcționează sistemul imunitar

232
Cum funcționează sistemul imunitar - sistem-imunitar-1700831191.jpg

Articole de la același autor

Poate fi o sarcină dificilă pentru orice părinte menținerea sănătății familiei, de la cel mai mic la cel mai mare membru, în cele mai reci luni ale anului. În primul rând, trebuie să înțelegem rolul sistemului imunitar. Potrivit medicilor, sistemul imunitar este format din organe speciale, celule și substanțe chimice care luptă împotriva infecțiilor (microbilor) ce pot pune în pericol organismul uman, cu scopul de a le elimina.

De asemenea, trebuie să știm că există două tipuri de imunitate. Este vorba despre imunitatea activă și cea pasivă. Imunitatea la o boală se realizează prin prezența anticorpilor împotriva acelei boli în sistemul unei persoane. Anticorpii sunt proteine produse de organism pentru a neutraliza sau distruge toxinele sau organismele purtătoare de boli. Anticorpii sunt specifici bolii. De exemplu, anticorpul împotriva rujeolei va proteja o persoană care este expusă la această boală, dar nu va avea niciun efect dacă este expusă la oreion.

Imunitatea activă apare atunci când expunerea la un agent patogen determină sistemul imunitar să producă anticorpi împotriva acelei boli. Imunitatea activă poate fi dobândită prin imunitatea naturală sau prin imunitate indusă de vaccin.

La rândul său, imunitatea naturală (pasivă) este dobândită de-a lungul timpului, pe măsură ce organismul întâlnește agenți patogeni și formează anticorpi pentru a-i distruge. Pe de altă parte, imunitatea indusă de vaccin este dobândită controlat, prin introducerea unei forme ucise sau slăbite a unui agent patogen prin vaccinare. Dacă persoana va intra în contact cu acea boală/agent patogen în viitor, sistemul său imunitar o va recunoaște și va produce imediat anticorpii necesari pentru a o combate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3602 secunde