Cum ne ajută o simplă injecție să scăpăm rapid și sigur de riduri

218
Cum ne ajută o simplă injecție  să scăpăm rapid și sigur de riduri - fotofondmedstar-1442858003.jpg

Articole de la același autor

Primele riduri trec rareori neobservate de multe dintre noi.

Este momentul în care începem să înțelegem că îmbătrânim și că pielea ne poate trăda vârsta. Pornește atunci o luptă cu timpul și cu ridurile. Unele dintre noi aleg metode naturiste, altele aleg metode moderne și cu efecte imediate.

"Mecanismele îmbătrânirii cutanate sunt complexe. Ele sunt influențate de factori intrinseci și extrinseci, cum ar fi efectul razelor ultraviolete sau gravitația. Musculatura mimicii are un rol definitoriu în apariția ridurilor dinamice. Expresiile faciale determină apariția unor riduri inițial vizibile doar în timpul mișcării, dar care, ulterior, sunt vizibile și în repaus", explică dr. Adina Dobrițoiu, medic primar dermato-venerolog cu competență în dermato-cosmetică în cadrul Clinicii MEDSTAR 2000, cu numeroase cursuri și training-uri în medicină estetică, cum ar fi peeling, botox, injecții cu acid hialuronic și mezoterapie.

Potrivit acesteia, toxina botulinică este metoda ideală de a corecta ridurile de expresie. "Injectarea toxinei paralizează mușchii, dar în timp induce și o redistribuire a fibrelor de colagen la nivelul dermului, astfel încât, injectările repetate pot să diminueze cantitatea de toxină necesară", precizează medicul specialist.

Toxina botulinică este o neurotoxină produsă de o bacterie, Clostridium botulinum. Pionierii utilizării în scop cosmetic a toxinei botulinice au fost doi soți, medici canadieni, unul oftalmolog și cel de al doilea dermatolog. Aceștia utilizează toxina în tratamentul ridurilor glabelare, în anul 1992.

"Toxina botulinică de tip A inhibă eliberarea neurotransmițătorului acetilcolina la nivelul joncțiunii neuromusculare. Astfel, apare imposibilitatea temporară de contracție a grupului de mușchi respectiv.

Efectul se instalează în două - patru zile, este maxim în șapte - zece zile și durează între trei și șase luni, timp în care contracția musculară se reia treptat", mai explică dr. Adina Dobrițoiu.

În condițiile injectării repetate se poate observa o ușoară atrofie a musculaturii, ceea ce poate avea ca rezultat o scădere a numărului de ședințe de tratament sau a dozei de toxină necesară pentru menținerea efectului clinic.

Tratamente moderne la Clinica MEDSTAR 2000 din Constanța

Începând de luna aceasta, constănțenii nu mai trebuie să ducă până la București pentru cele mai noi tratamente în domeniul cosmeticii. Centrul medical MEDSTAR 2000 propune o paletă vastă de servicii dermatologice pentru toate categoriile de vârstă. Puteți beneficia de consultații și tratamente pentru patologia cutanată care afectează nu doar sănătatea, ci și înfățișarea pacientului. Cele mai accesibile sunt injectările cu toxină botulinică și cele cu acid hialuronic și au rolul de a aduce schimbări atât din punct de vedere estetic, cât și psihologic pacienților.

Pentru a afla mai multe informații referitoare la tarifele promoționale și programări, puteți apela numerele de telefon 0241/638.251, 0722/574.250, 0723/MEDSTAR și 0725/532.550.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Cum te pregătești de o ecografie abdominală
Pagina a fost generata in 0.362 secunde