Cum ne ferim, vara, de toxiinfecții alimentare

141
Cum ne ferim, vara, de toxiinfecții alimentare - alimentesubsoare-1438523567.jpg

Articole de la același autor

Toxiinfecțiile alimentare sunt probleme cu care medicii constănțeni se confruntă frecvent. Totuși, vara, numărul cazurilor de îmbolnăviri crește simțitor, căldura favorizând degradarea alimentelor. Statul cu orele pe plajă este corelat cu păstratul alimentelor în soare. Și bineînțeles, problemele digestive apar cât ai clipi. 


"Alimentele ținute în soare se alterează ușor. Nu este respectată igiena mâinilor, văd părinți care schimbă copiii de pamperși pe plajă. Apar vărsături, febră, toxiinfecții, diaree. Mulți cred că dacă vin cu genți frigorifice au rezolvat problema păstrării alimentelor, dar, sub acțiunea celor 40 de grade Celsius, cât se înregistrează pe plajă, este aproape imposibil să menții alimentele într-o stare perfectă. Foarte mulți păstrează hrana sub umbrelă, crezând că umbra este de ajuns!", trage un semnal de alarmă medicul Cristina Mihai, șefa secției Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Constanța. 


Atenția acordată produselor comestibile și a băuturilor ținute în soare trebuie să fie sporită, dar trebuie să fim precauți și la produsele cumpărate de la vânzătorii ambulanți, deoarece nu știm în ce condiții au fost depozitate, păstrate, cât au "zăcut" acolo sau dacă manipularea lor s-a făcut cu mâinile curate. Să nu uităm nici faptul că fructele și legumele nespălate, carnea sau peștele insuficient preparate pot produce infecții gastrointestinale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 August 2013
Stire din Sănătate : ATENȚIE mare unde mâncați!
Pagina a fost generata in 1.2749 secunde