Cum să te epilezi, avantaje și dezavantaje. Alege-ți metoda potrivită în funcție de pielea ta!

388
Cum să te epilezi, avantaje și dezavantaje. Alege-ți metoda potrivită în funcție de pielea ta! - fond-metode-epilare-1700488036.jpg

Articole de la același autor

Orice metodă de epilare preferi pentru pielea ta, este bine să știi avantajele și dezavantajele oricărei tehnici de îndepărtare a părului nedorit, pentru a lua cea mai bună decizie. Fiecare dintre noi are un grad de toleranță al durerii diferit. Iar acest lucru poate fi un aspect important în alegerea unei metode de epilare.

Potrivit specialiștilor, metoda epilării cu laser este extrem de eficientă. Aparatura modernă oferă aceleași rezultate chiar și în cazul firelor de păr foarte deschise la culoare. După tratamentul de îndepărtare a părului cu laser, firele rămân în piele, însă, în aproximativ 4-8 zile, vor cădea de la sine. Părul trebuie lăsat să crească cel puțin 4 săptămâni înainte de ședința de epilare cu laserul. Ca dezavantaje ale metodei, trebuie să știi că e nevoie de mai multe sesiuni pentru rezultate optime și că pe durata sesiunilor nu poți lua antibiotice sau tratamente cu vitamina E și beta-caroten. De asemenea, nu te poți expune la soare pe părțile în care s-a intervenit.

Epilarea cu ceară, caldă sau rece, lasă pielea catifelată în jur de 3-6 săptămâni, în funcție de pilozitate și de perioada în care a fost practicată epilarea cu ceară. Te poți epila și singură, în confortul casei tale, iar părul crește din ce în ce mai rar. Este, totuși, o metodă relativ dureroasă, deși, în timp, te poți obișnui. Pielea se poate irita, însă își revine în mai puțin de două zile. La epilarea cu aparatul epilator, epilarea poate fi făcută acasă, iar efortul financiar este foarte mic. Pot apărea, însă, iritații la nivelul pielii. Este o metodă relativ dureroasă. O metodă foarte rapidă și ieftină este epilarea cu aparatul de ras. Dezavantajele, însă, ar fi faptul că părul crește rapid și din ce în ce mai aspru. O metodă a epilării care nu doare deloc este folosirea cremei depilatoare. Este accesibilă și foarte rapidă, însă produce un miros neplăcut, iar firele de păr mai groase nu sunt întotdeauna dizolvate. Nu în ultimul rând, epilarea cu zahăr este foarte asemănătoare epilării cu ceară, folosindu-se de o pastă caldă, obținută din zahărul topit, care se aplică și se smulge de pe piele. Pielea va rămâne catifelată pentru o perioadă îndelungată de timp, iar costurile consumabilelor sunt mici spre medii. Poate fi, totuși, o metodă relativ dureroasă, iar practicată incorect, prezintă riscul de iritație sau de arsuri la nivelul pielii.

Potrivit specialiștilor în domeniu, nu există o singură „cea mai bună” metodă de epilare, deoarece alegerea depinde de preferințele personale, de durabilitatea dorită și de toleranța individuală la durere. Fiecare dintre aceste metode de epilare are avantajele și dezavantajele ei și ceea ce funcționează cel mai bine pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Unele persoane preferă metodele de epilare mai durabile, în timp ce altele preferă metode mai rapide și mai puțin dureroase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4284 secunde