Cum se tratează "febra fânului"

141
Cum se tratează

Articole de la același autor

Cunoscută în popor drept "febra fânului", rinita alergică este o reacție exacerbată a sistemului imunitar la particulele de praf. Organismul încearcă să lupte împotriva alergenilor proveniți în special din natură, cum ar fi: praful, acarienii, polenul, mucegaiurile sau puful de la blana animalelor, ca și când acesta ar ataca corpul. Această reacție generează o inflamație care afectează organele din sfera ORL, nasul, urechile și gâtul. 


"Simptomele acestei afecțiuni pot fi ușor confundate cu cele ale guturaiului: strănutul, scurgerile nazale, lăcrimarea și mâncărimea ochilor. Dacă însă acestea dezvoltă și alte stări specifice, ca tuse cronică, somn alterat, durere la nivelul feței, nas înfundat, lipsa energiei sau fotosensibilitate a ochilor, este necesar controlul medical", explică dr. Mirela Stângaciu, medic specialist în homeopatie.
După examenul clinic și testele specifice, medicul poate prescrie, în funcție de tipul de alergie și de stadiul și gravitatea bolii, tratament medicamentos cu antihistaminice, decongestive sau injecții pentru imunizare. Însă niciuna dintre aceste terapii nu este în totalitate benefică dacă nu sunt evitați alergenii care au produs boala.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Martie 2015
Stire din Sănătate : Cum se manifestă astenia
Marţi, 09 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează  corect acneea
Pagina a fost generata in 1.7593 secunde