Dieta recomandată în cazul persoanelor care fac criză de fiere

218
Dieta recomandată în cazul persoanelor care fac criză de fiere - dieta-1711548880.jpg

Articole de la același autor

Studiile arată că dieta este un factor de risc major în ceea ce privește colecistita (criza de fiere). Astfel, sunt de părere specialiștii, riscul de a dezvolta un calcul biliar a fost asociat, de-a lungul timpului, cu aportul crescut de carne grasă în special, grăsimi saturate, alimente de tip fast-food, procesate și foarte rafinate. Riscul de a dezvolta în timp colecistita acută/cronică este mai scăzut, însă, atunci când alimentația este bogată în legume, fructe, carne slabă, cereale și derivate de cereale integrale. Persoanele care consumă în mod frecvent carne roșie (de vită), dar și carne grasă (carne de porc ) sunt mai predispuse la dezvoltarea de afecțiuni ale bilei. Așadar, susțin medicii, dieta joacă un rol esențial în prevenția afecțiunilor de acest tip, dar și în ameliorarea simptomelor și în vindecare, atunci când crizele de fiere deja au apărut.

Ca urmare, pacienții diagnosticați cu colecistită acută trebuie să urmeze un regim alimentar pentru colecist, în așa fel încât să ajute organismul în procesul de recuperare. Regimul alimentar trebuie să fie diversificat, cu mese mici și regulate și eventuale gustări între mese. Acesta trebuie să includă următoarele alimente: lactate și derivate de lactate, degresate; carne slabă de pasăre - pui/curcan fără piele; cereale integrale și derivate, paste integrale, orez integral; fructe; legume de sezon; leguminoase - fasole verde, mazăre proaspătă; ouă - între 3-4 ouă pe săptămână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8977 secunde